De ce au ajuns nemţii să îşi usuce banii în maşina de spălat. Imaginile au devenit virale
Imagini cu bancnote de euro puse la uscat în mașina de spălat au devenit virale. De ce au ajuns nemții într-o astfel de situație și ce s-a întâmplat cu banii, aflați în rândurile de mai jos!
De ce au ajuns nemţii să îşi usuce banii în maşina de spălat
Imagini cu bancnote de euro puse în mașina de spălat pentru a se usca s-au viralizat. Dar de ce s-a ajuns aici, de fapt? Se întâmplă că inundațiile puternice din landurile germane Rhineland-Palatinate şi North Rhine-Westphalia au lăsat în urmă munți de bancnote pline de apă. Iar ca banii să mai poată fi folosiți este necesar un proces intensiv de uscare, proces care nu este tocmai la îndemâna oricui.
Astfel, bancnotele care au fost recuperate după inundații au fost puse la uscat, într-o mare mașină de spălat, în sediul din Mainz al Bundesbank, Banca Centrală a Germaniei.
Indundațiile din Germania, cele mai grave din 1962 încoace
Însă spre deosebire de un ciclu obișnuit de spălare, procesul durează până la zece ore. Mai multe instituții, oameni de afaceri și persoane fizice au trimis deja peste 51 de milioane de euro, bani lichizi, către Bundesbank. Banii sunt înlocuiți fără vreo taxă și dați înapoi oamenilor, iar bancnotele ce nu mai pot fi repuse în circulație sunt distruse.
Angajații băncii au fost surprinși în timp ce numărau bancnotele ude și pline de noroi, dar au fost surprinse și bancnote supuse procesului inedit de uscare, în mașina de spălat.
De altfel, fotograful Boris Roessler a notat pe contul său de Instagram că ceea ce pare a fi, la propriu, ”spălare de bani”, este de fapt o urmare neaşteptată a inundaţiilor tragice care au lovit Germania în luna iulie:
”Bancnote distruse de ape, revărsându-se din uscătorul unei maşini de spălat în Bundesbank, Mainz, pentru a fi numărate. Până acum banca a primit în jur de 51 de milioane de euro cash, pentru a fi înlocuite”, a scris Roessler în dreptul imaginii postate miercuri.
De menționat este că cel puţin 184 de persoane au murit în inundaţiile din iulie 2021, inundații care au fost catalogate drept cele mai grave care s-au înregistrat în Germania din anul 1962 și până în prezent.
De asemenea, inundaţiile devastatoare care au ”măturat” vestul Germaniei au lăsat în urma lor munţi de gunoaie, de la deșeuri de mici dimensiuni, până la frigidere și maşini. Iată că inundațiile au lăsat în urma lor și multe bancnote îmbibate de apă și pline de noroi.