De ce ar trebui să pui oțet pe anvelopele mașinii tale? Cauciucurile vor străluci

de: Anca Lupescu
16 04. 2024

Știi de ce ar trebui să pui oțet pe anvelopele mașinii tale? Folosirea constantă a mașinii poate cauza defectarea anumitor piese ale mașinii din cauza lipsei de experiență în conducere și, mai ales, a manevrelor proaste efectuate de șofer. Anvelopele sunt piese fundamentale pentru ca mașina să se poată deplasa; totuși, străzile și bulevardele din România pot fi destul de anevoioase. Acest lucru duce la reducerea duratei de viață a anvelopelor și afectează buzunarul proprietarului. Oțetul este un produs care aduce numeroase beneficii pentru reducerea murdăriei de pe orice suprafață.

De ce ar trebui să pui oțet pe anvelopele mașinii tale?

Anvelopele se murdăresc și se deteriorează rapid din cauza utilizării zilnice de către șoferi pentru a se deplasa în orice loc. 

Află și: Legumele și fructele din bucătărie care te scapă de petele solare. Așa te bucuri de concediu fără probleme

Acest lucru duce la un aspect neplăcut al mașinii și, mai ales, la o întreținere proastă din partea proprietarului. 

Cu toate acestea, un truc simplu oferă o curățare profundă cu doar un ingredient.

Oțetul are proprietăți care pot ajuta la curățarea și dezinfectarea suprafețelor cu murdărie mai greu de îndepărtat, cum ar fi petele de grăsime.

Vezi și: Pune o linguriţă din acest ingredient şi vei scăpa de mirosurile urâte din frigider. Face minuni alături de apă fierbinte

Oamenii folosesc acest ingredient pentru a elimina complet murdăria de pe anvelopele nu doar ale mașinilor, ci și de pe motociclete, biciclete etc.

Principalul compus al oțetului este acidul acetic și pH-ul său împiedică proliferarea agenților patogeni, eliminând astfel o bună parte dintre aceștia. 

De asemenea, prezintă o eficacitate antimicrobiană ridicată.

Cum funcționează

Acestea sunt materialele de care ai nevoie pentru a curăța anvelopele cu oțet:

  • O sticlă de oțet alb.
  • Apă.
  • Două șervețele curate.
  • O sticlă.

Iată pașii pentru a curăța anvelopele, folosind oțetul pentru a elimina murdăria rapid:

Amestecă apă și oțet alb în părți egale într-un recipient de sticlă. Ia un șervețel curat. Umezește șervețelul cu amestecul de apă și oțet alb.

Vezi și: Pune oțet peste două linguri de mălai și miere și scapi de o mare problemă. Toate româncele trebuie să știe

Șterge suprafața anvelopelor cu acest amestec. Concentrează-te pe părțile mai murdare ale anvelopelor. Murdăria de pe anvelope va dispărea rapid.

Așteaptă 5 minute după aplicarea trucului, apoi ia un alt șervețel și șterge toate părțile anvelopelor.

Această soluție îți va lăsa anvelopele ca noi, atât cele de mașină, cât și cele de bicicletă sau motocicletă.

În plus, poți folosi acest amestec pentru a curăța orice fel de murdărie încăpățânată din casa ta, precum petele din cuptorul cu microunde, grăsimea de pe faianță sau hota.

Citește și: Beneficiile uleiului de banane. Cât de simplu este de preparat la tine acasă

Oțetul are capacitatea de a dizolva grăsimea și petele dificile, așa că ori de câte ori de confrunți cu murdărie care nu se ia, apelează la acest truc. Poți folosi o sticlă cu pulverizator pentru a face totul mai ușor. Apoi șterge cu o cârpă și totul va străluci de curățenie.