De ce alte orașe au fost carantinate, iar Bucureștiul nu. Prefectul răspunde nedumeririi oamenilor

De ce alte orașe au fost carantinate, iar Bucureștiul nu. Prefectul răspunde nedumeririi oamenilor
De ce alte orașe au fost carantinate, iar Bucureștiul nu. Prefectul răspunde nedumeririi oamenilor

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat marți că la acest moment sunt în discuție mai multe măsuri de restricție pentru București. Deși în Capitala rata de infectare a depășit pragul de 6 la mia de locuitori, Bucureștiului încă nu e în carantină. Cum explică oficialul că alte orașe au fost carantinate când rata a depășit această cifră, dar nu și Capitala.

Explicația prefectului Capitalei pentru faptul că alte orașe au fost carantinate

Întrebat astăzi despre diferența privind carantinarea Bucureștiului, prefectul Capitalei a explicat că „situațiile sunt diferite”. „Bucureștiul, dacă este să judecăm, are cam 25% din economia națională. Este o aglomerare urbană destul de mare, trebuie luate în calcul toate aceste elemente în momentul în care se impun aceste măsuri și să știm dacă aceste măsuri au o eficiență”, a transmis Alin Stoica după ședința de la Prefectură, într-o conferință de presă transmisă de televiziuni.

El a precizat apoi că, în privința restricțiilor din București, „nu carantinăm”. „Se iau în calcul măsuri care să protejeze mai bine populația”, a subliniat acesta. De asemenea, a completat că mai mulți dintre membrii CMBSU propun menținerea măsurilor de până acum și înăsprirea controalelor.

Despre restricționarea persoanelor în centrele comerciale

„Aceste reguli deja există. Pe de o parte, este vorba despre măsurile normale pe care toată lumea trebuie să le respecte, adică și dumneavoastră și eu. În momentul în care sunt la mall și văd că e aglomerație, trebuie să fiu atent. Pe de altă parte, cei care conduc aceste afaceri trebuie să-și protejeze proprii angajați.

Am văzut comercianți care nu permit cozile în interior, ci în exterior, unde există mai mult spațiu, pentru a-și proteja angajații, dar și pentru a respecta normele și clienții. Mă aștept conformarea să fie din partea fiecăruia. Acum există reguli pentru a restricționa numărul persoanelor până la o treime din capacitate, deci…”, a declarat oficialul în aceeași conferință.