De ce a murit, de fapt, Corneliu Vadim Tudor. Mărturia înfiorătoare a fiicei lui

de: Andrei Simion
05 05. 2020

Supranumit ”tribunul”, Corneliu Vadim Tudor a fost cel mai controversat politician român de după Revoluție. A fondat revistele ”România Mare” și ”Tricolorul”, pe care le-a folosit ca ascensiune în viața sa politică, dar și ca instrument de atac pentru adversarii lui și jurnaliștii care au avut curaj să îl conteste. În 2000, a fost la un pas să ajungă președinte. Discurs antisemit, cu accente rasiste, opuneri, vorbe agresive, critici, toate s-au dovedit a fi cheia succesului ce l-a adus în sufletele unor oameni pentru care nici astăzi nu le este clar de ce a murit.

De ce a murit Corneliu Vadim Tudor

Scriitor, politician și jurnalist. Este cunoscut prin izbucnirile sale temperamentale cu caracter necivilizat, naționalist și xenofob, cumulate cu retorica sa de politică dură și atacuri la persoană, atât în publicații, cât și în aparițiile sale pe scena publică. Nimeni nu poate uita că, de-a lungul timpului, discursul său împotriva romilor a mers departe. Ziarul ”România Mare” a cerut la un moment dat chiar exterminarea acestora, alături de ”jidani și unguri”.

O altă declarație marcantă a sa a fost legată de crima săvârșită de Romulus Mailat în Italia: „În ce privește scandalul asasinării soției unui amiral italian de către un țigan originar din județul Sibiu declar în mod răspicat: italienii au perfectă dreptate, așa ceva reprezintă o barbarie fără margini și ne face țăndări imaginea în lumea întreagă.[23] Rog, totuși, să nu se utilizeze cuvântul „român”, fiindcă nemernicul nu e român, ci țigan!”.

Un episod memorabil a fost și în 2014. Atunci, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării l-a amendat pe Vadim cu 3.000 de lei pentru că a numit-o ”prostituată” în repetate rânduri pe fosta candidată la parlamentare Anca Cârcu. Tribunalul București a decis ca acesta să îi plătească daune de 1.000 de lei și să publice sentința în cele două publicații ale sale.

Decesul

Corneliu Vadim Tudor a fost internat la Spitalul Militar din București cu edem pulmonar în ziua care urma să îi devină sfârșit. Starea lui s-a agravat după internare, suferind un infarct miocardic. Decesul a fost înregistrat la ora 18.30, conform agenției Mediafax. Una dintre fiicele sale a mărturisit că și-a prevestit moartea.

Ce i-a adus sfârșitul? Academicianul Mircea Ifrim afirma, în urmă cu ceva timp, într-un interviu acordat pentru DC News, că politicianul ar mai fi trăit dacă nu ar fi făcut o greșeală în ceea ce privește regimul de viață. Acesta suferea de diabet, dar s-a încăpățânat să nu țină tratamentul specific bolii.

„Moartea lui Corneliu Vadim Tudor a fost un fenomen natural, adică de așteptat, pentru că el nu dorea să țină regimul respectiv având diabet. Cum era de așteptat, diabetul i-a atacat vasele. Atacând vasele, a ajuns la Spitalul Militar. Corneliu Vadim Tudor era foarte încăpățânat, un mare om de cultură, incontestabil, un talent, dar aici a făcut o greșeală pentru că nu a ținut cont de ce trebuia să facă”, declara specialistul