De ce a fost anulat protestul pensionarilor de pe 1 octombrie: ”Asta e bătaie de joc!”

De ce a fost anulat protestul pensionarilor de pe 1 octombrie: ”Asta e bătaie de joc!”
Pensionarii din România în pragul sărăciei. Criza a adâncit și mai mult situația

Criza socială și economă a ultimilor ani, peste care s-a adăugat și criza generată de pandemie, i-au adus în pragul sărăciei pe pensionarii din România. Promisiunile de mărire a pensiilor au rămas doar la stadiul de promisiuni, iar acest lucru i-a determinat pe aceștia să iasă în stradă. Asociațiile de pensionari din România anunțaseră pentru astăzi un miting în Piața Victoriei, numai că s-a luat decizia de a li se suspenda acest drept. Motivația autorităților este incidența ratei de infectare.

Pensionarii din România în pragul sărăciei. Criza a adâncit și mai mult situația

În ultimii ani, din păcate, în România există sărăcie, inegalități sociale declanșate de deficiențele izbitoare din economia națională și probleme mari cu pensiile românilor. Încă de anul trecut erau anunțate reforme în sistemul de pensii, iar Parlamentul obliga guvernul condus atunci de Ludovic Orban să majoreze pensiile cu 40%. Deși dorit și votat de opoziție acest proiect s-a dovedit a fi imposibil de realizat, în contextul lipsei banilor la bugetul de stat.

Criza economică generată de pandemia de anul trecut, ca de altfel și în 2021, i-au adus pe pensionarii din România în pragul disperării. Deși actualul ministru al muncii, Raluca Turcan, le-a promis aceste majorări fiscale, realitatea earată că vor mai trebui să aștepte, cel puțin până anul viitor, pentru a mai primi cva bani la pensia și-așa destul de mică.

„Cel mai probabil, de la inceputul anului viitor, pensiile vor fi indexate. Procentul il vom decide si apoi il vom anunta. Nu fac speculatii”, anunța joi, Raluca Turcan.

La un simplu calcul, aflăm că România are cele mai mici pensii din UE, vecinii bulgari fiind cu mult peste noi, considerându-se că au cele mai mari pensii în raport cu salariile avute până la momentul pensionării. Toate aceste neajunsuri i-au determinat pe pensionari să iasă în stradă.

Au vrut să iasă în stradă, autoritățile au spus nu

Pensionarii din România au vrut să iasă astăzi în stradă. Mitingul era anunțat pentru astăzi, 1 octombrie, acesta urmând să aibă loc în fașa Guvernul, în Piața Victoriei. Federaţia Unirea anunțase pentru astăzi protestele pensionarilor români, referitor la modul de gestionare a situației a peste 3 milioane de români.

Numai că au fost nevoiți să anuleze protestul, datorită răspunsului negativ dat de autoritățile locale. Motivația anulării protestelor este incidența ratei de infectări din București, care este peste 6 la  mia de locuitori.

„Având în vedere că rata de incidenţă Covid-19 în Bucureşti a ajuns la 6,64/1000, mitingul de protest al pensionarilor programat pe 1 octombrie 2021 în Piaţa Victoriei, se anulează”, se arată în anunţul Federaţiei Unirea, conform Agerpres.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI