De câți bani ai nevoie pentru o vacanță în România. Pe ce loc se află piscina și restaurantul în topul cerințelor

de: Iorgu Ianusi
15 03. 2019

Primăvara este sezonul perfect pentru o mini- vacanță de weekend în România, este concluzia unui studiu realizat de platforma de rezervări hoteliere HotelGuru.ro în rândul persoanelor care au accesat site-ul.

Dintre turiștii care au făcut rezervări pe această platformă, 77% au spus că ar alege o mini-vacanță la sfârșit de săptămână în România iar ca buget minim cei mai mulți au indicat suma de 500 de lei.

„Aproximativ 77% dintre respondenți și-au planificat o excursie de weekend in România în perioada Martie – Aprilie 2019 iar bugetul minim, de persoană, este de 500 lei pentru cazare, transport și mese.” Platforma Hotel Guru

În topul preferințelor pentru mini-vacanțele petrecute în țară rămân Maramureșul și Valea Prahovei, dar trebuie notat că încă ne aflăm într-o perioadă rece.

„Printre destinațiile alese de turiști se numără Maramureș (38,1%), Valea Prahovei (27,8%), dar și Transilvania (26,3%), urmate îndeaproape de Bucovina, Sighișoara, Valea Oltului, dar și Delta Dunării.” Platforma Hotel Guru

Dintre turiștii care sunt dispuși să cheltuiască mai mulți bani, 3,5% susțin că vor cheltui peste 1600 de lei de persoană în cazul în care ar merge într-o mini-vacanță în țară.

„Întrebați cât sunt dispuși să cheltuiască pe o mini-vacanță în România, 59% dintre turiști au răspuns că suma minimă se încadrează între 500 și 1000 de lei de persoană. Pentru 22,2% dintre români costul unei vacanțe este sub 500 de lei de persoană, iar pentru 16,5% dintre aceștia costul este între 1100 și 1500 de lei. Doar 3,5% dintre turiști susțin că vor cheltui peste 1600 de lei de persoană.” Platforma Hotel Guru

Vacanță în hotel cu piscina interioară și restaurant propriu. Ce vor românii de la gazde

Indiferent că aleg să se cazeze la hoteluri sau pensiuni, românii caută locuri de cazare cu restaurant propriu și posibilități de relaxare precum piscină interioară, spa, saună, masaj, aflate chiar în incinta hotelului sau a pensiunii.

Peste 70% dintre turiști aleg să petreacă între 1 și 3 zile în vacanță. Cei care aleg o vacanță ceva mai lungă, de 4-6 zile, reprezintă 9,5%.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 2209 de respondenți din toată România, care au participat online la completarea chestionarului.