De câte ori trebuie să fierbi apa pentru cea mai bună ciorbă rădăuțeană. Va ieși un deliciu
Ciorba rădăuţeană este unul dintre preparatele cele mai consumate de români. Acest fel de mâncare se gătește extrem de rapid, dar multe gospodine dau greș uneori. Dacă vreți să preparați cea mai bună ciorbă rădăuțeană, iată câteva trucuri de care să țineți cont. În primul rând, trebuie să știți de câte ori se fierbe, de fapt, apa de la ciorba rădăuțeană!
Secretele preparării celei mai bune ciorbe rădăuțeane
Ciorba rădăuţeană este foarte apreciată de români, mai ales că poate fi inclusă în orice meniu. Este delicioasă și gustoasă, dar se prepară și relativ rapid. Ciorba rădăuţeană se poate prepara din carne de vită, porc sau pui. Însă există un secret în ceea ce privește gătirea ei.
Multe gospodine nu știu de câte ori trebuie să fiarbă apa din ciorbă. Ei bine, dacă alegeți să preparați ciorba cu carne de porc, trebuie să știți că prima dată, carnea de porc se spală foarte bine, se taie și se pune la fiert într-o oală cu apă rece. Se lasă să dea în clocot de 2-3 ori, iar mai apoi se scurge apa și se adaugă iar apă rece, cu o linguriță de sare.
Carnea se mai lasă să dea în 3-4 clocote, după care se scoate iar din apa fierbinte și se spală cu apă rece. Se schimbă apa pentru a treia oară. Se adaugă apă rece proaspătă și se mai lasă carnea la fiert din nou. Când începe să clocotească în cea de-a treia apă, se pun și legumele și se lasă la fiert la foc potrivit. Așadar, gospodinele trebuie să știe că apa de la ciorba rădăuțeană se schimbă de trei ori. Asta în cazul în care o preparați cu ciorbă de porc sau vită, dacă ciorba rădăuțeană se gătește cu pui, nu este nevoie să schimbați apa.
Citește și: Secretul pentru cea mai bună ciorbă rădăuțeană. Câtă smântână trebuie să pui în oală, de fapt
Cea mai simplă rețetă de ciorbă rădăuțeană
Ingrediente:
- 1 pui întreg.
- 3 morcovi
- 3 cepe
- 1 ţelină medie
- sare.
- 3 gălbenuşuri
- 250 g smântână.
Mod de preparare:
Pentru început, se pune la fiert carnea porţionată de pui, în apă rece cu sare. Fiți atenți la momentul în care fierbe, deoarece trebuie să luați spuma ce se formează, ori de câte ori apare, cu ajutorul unei spatule. Se curăță și se taie legumele mărunt, după care se adaugă în oală.
Se lasă totul la fiert până când legumele și carnea sunt pătrunse. Apoi, se scoate carnea și se lasă la răcit, iar zeama se strecoară. Lichidul se toarnă înapoi în oală și se drege cu smântâna amestecată cu gălbenuşuri. La final se taie carnea fâșii subțiri și se adaugă în oală. Se lasă totul la fiert încă un clocot și ciorba rădăuțeană este gata! Poate fi servită caldă. Poftă bună!