De când poți începe să te epilezi. Care sunt dezavantajele metodelor clasice de epilare

de: Ana Chivu
07 08. 2019

La ce vârstă este indicat ca fetele să se epileze? Este o problemă delicată cu care se confruntă tot mai multe mame de fetițe. Când este perioada potrivită și care sunt metodele cele mai indicate pentru o piele fină?

De când poți să începi să te epilezi?

Vârsta potrivită pentru epilarea părului nedorit este o alegere personală. Unele fete nu sunt deloc deranjate de părul de pe corp la vârste fragede la care altele nu știu cum să mai scape de el. Asta depinde de tipurile de păr și de rădăcină, unele pot fii norocoasele unui fir de păr extrem de subțire și mai puțin pigmentat, altele nu. Cele mai multe fetițe încep să se epileze la vârsta de 10-11 ani, dar specialiștii nu recomandă acest lucru. Iată care sunt cele mai dese metode de epilare!

1. Ras
Cea mai cunoscută, rapidă și la îndemâna tuturor metodă de epilare este cea în care se utilizează un aparat de ras special pentru femei. Procesul ar trebui să fie supravegheat de un adult, dacă vârsta fetiței este mică, astfel să nu ajungă să se rănească. Durează între una-trei zile și ai nevoie de apă caldă, un gel sau o cremă de ras și de aparat.

2. Epilare cu ceară
Este una dintre cele mai dureroase, dar durează mai mult timp. Firul de păr smuls crește mai rar și are o rădăcină mai subțire. Pot apărea pete roșii după epilat și persistă un anumit disconform imediat după procedeu.

De la ce vârstă ar trebui să începi să te epilezi? Ce spun specialiștii?

Despre epilarea definitivă

„Epilarea definitivă este definivă, aşa cum îi spune şi numele. Există şi cazuri de pacienţi care au dezvoltat foliculi piloşi în zona tratată după 7-8 ani de la intervenţie. Însă aceste situaţii sunt rare.

Există zone prost tratate sau insuficient tratate şi atunci părul creşte din nou sau mult mai subţire decât părul iniţial, dar acest lucru ţine de aparatul care se foloseşte mai mult decât de tehnică. Dacă tratamentul se face corect şi toti factorii care ţin de o epilare definitivă sunt corecţi, atunci rezultatele sunt corespunzătoare. Un folicul de păr distrus este distrus, nu se mai reface”, a explicat pentru româniatv.net medicul dermatolog Sebastian Pop.