David Popovici renunță la una dintre probele unde este campion mondial și european de seniori. „Ne-am dori să vedem progres”

de: Sorin Barbu
31 03. 2023

David Popovici renunță, pentru moment, la una dintre probele unde este campion mondial și european de seniori și unde a atras atenția specialiștilor. Pentru fani această decizie poate părea o surpriză, dar antrenorul sportivului a explicat că este vorba de o strategie clară, stabilită în urma stagiului de pregătire.

Ce obiective are David Popovici în anul 2023

David Popovici a făcut senzație anul trecut după ce a cucerit două titluri mondiale și europene la seniori, deși nu împlinise încă 18 ani. Cele mai importante competiții de anul acesta sunt Campionatele Mondiale de la Fukuoka (14-30 iulie) și Europenele în bazin scurt, programate la Otopeni (5-10 decembrie). Sportivul are o strategie clară pentru anul acesta și va începe sezonul la Campionatele Naționale de înot unde va concura în probele de 50 m liber, 100 m liber, 400 m liber, 50 m spate, 100 m spate, 50 m fluture, dar și la câteva probe de ştafetă.

„În această perioadă ne-am concentrat pregătirea pe dezvoltarea fizică generală şi «stabilizarea» performanţelor. Sunt paşi importanţi pentru un tânăr aflat în proces de maturizare cu scopul de a preveni accidentările şi a reduce solicitările specifice sportului de performanţă.

David va concura la 50 m liber, 100 m liber, 400 m liber, 50 m spate, 100 m spate şi 50 m fluture. Sigur, va participa şi la câteva din ştafetele clubului. Ne-am dori să vedem progres la celelalte procedee şi probe”, a declarat antrenorul lui David Popovici, Adrian Rădulescu, potrivit Agerpres.

Competiția este programată în perioda 5-9 aprilie.

De ce a renunțat David Popovici la proba de 200 de metri liber. Antrenorul a explicat care este strategia

David Popovici s-a pregătit pentru aceste probe și în stagiul din Tenerife. Antrenorul sportivului de la CS Dinamo a explicat de ce au stabilit să renunțe, pentru această competiție, la cursa de 200 de metri liber, probă în care la Budapesta a câștigat medalia de aur, dar a stabilit și un record mondial la juniori.

„Nu ne-am dorit-o pentru acest concurs. Proba de 100 liber a rămas pentru că este normal să concureze alături de colegii cu care se urmăreşte crearea unei ştafete pentru Paris. Trebuie să se sprijine reciproc”, a mai spus Rădulescu.

Medaliile lui David Popovici în 2022

Seniori

Campionatul Mondial de la Budapesta:

Aur în proba de 100 metri liber

Aur în proba de 200 metri liber

Campionatul European de la Roma:

Aur în proba de 100 metri liber

Aur în proba de 200 metri liber

Juniori

Campionatul Mondial de la Lima:

Aur în proba de 100 metri liber

Aur în proba de 200 metri liber

Aur în proba de 4×100 m liber ștafetă

Argint în proba de 4×100 m liber ștafetă mixt

Campionatul European de la Otopeni:

Aur în proba de 50 metri liber

Aur în proba de 100 metri liber

Aur în proba de 200 metri liber

Aur în proba de 4×100 m liber ștafetă