David Popovici, luat la ochi de jurnaliștii francezi după Mondialele din Japonia: ”S-a scufundat”

de: Beatrice Dumitru
31 07. 2023

David Popovici nu a putut să-și apere cele două medalii de aur la 100 de metri liber și 200 metri liber la Campionatele Mondiale de Natație de la Fukuoka. După încheierea competiției, jurnaliștii francezii au tras concluziile și au scris şi despre ceea ce s-a întâmplat cu înotătorul român.

Ce au scris francezii despre David Popovici

David Popovici a terminat pe locul patru în finala probei de 200 de metri liber și pe locul șase în finala probei „regină” a natației, 100 metri liber, la care sportivul român deține recordul mondial. După aceste rezultate, jurnaliștii francezi au analizat prestațiile sportivilor care au fost în centrul atenției în Japonia,

Cei de la Ouest-France l-au laudat pe francezul Leon Marchand, singurul campion mondial en-titre care și-a apărat titlul, dar si pe înotătoarea Sarah Sjostrom și pe sportivii australieni. În schimb, despre David Popovici au scris că a dezamăgit.

David Popovici nu a câștigat nicio medalie la Mondialele de Natație.

„Leon Marchand și Sarah Sjostrom au fost superstaruri, australienii au câștigat totul, în timp ce David Popovici s-a scufundat. David a dezamăgit.

Așteptat drept o mare vedetă a competiției, la un an după performanța obținută la Budapesta, românul David Popovici a avut o săptămână dezamăgitoare. S-a clasat doar pe locul șase la proba de 100 m liber, după ce nu s-a clasat pe podium nici la 200 m. Asta, în ciuda faptului că a fost deținătorul titlului în ambele curse”, au scris jurnaliștii francezi.

”Este singurul înotător de pe planetă capabil de acest lucru”

După eșecurile de la Fukuoka, David Popovici este susținut de un mare specialist din domeniu, americanul Kyle Sockwell, fost înotător în NCAA și una dintre cele mai apreciate voci din online. Acesta a vorbit la superlativ despre campionul român, despre care crede că va fi marele învingător la Jocurilor Olimpice de la Paris, din 2024.

”La 200 de metri, cu David în forma lui de vârf, pentru mine nu e o bătălie atât de strânsă. La cum stau lucrurile acum, David este singurul înotător de pe planetă capabil să se ducă sub 1:43:00 în proba asta, iar după el nu e nimeni prea aproape.

Chiar și nefiind în forma lui cea mai bună la Fukuoka, timpul intermediar al lui David de la 150 de metri a fost exact acolo unde l-am văzut în trecut. Ce i-a lipsit a fost acea viteză necruțătoare cu care să încheie cursa, cu care am devenit atât de obișnuiți la el”, a spus Kyle Sockwell, pentru Lead.

Pentru David Popovici, următoarea competiție majoră este Campionatul Mondial de la Doha, care se va desfășura mai devreme, în perioada 2-18 februarie 2024. Apoi, în vară, urmează Jocurile Olimpice de la Paris.