David Popovici a fost desemnat oficial cel mai bun sportiv de la CS Dinamo în 2022. De cine a fost reprezentat la festivitate, în timp ce el se află în Australia

de: Rosu Ioana
14 12. 2022

Cel mai un înotătot al lumii, David Popovici, a fost desemnat sportivul anului 2022 de către Clubul Sportiv Dinamo, acesta fiind multiplu campion european și mondial la natație, în probele de 100 și 200 de metri liber.

Cine l-a reprezentat pe David Popovici la festivitate

Pentru că David Popovici se află în Australia, acolo unde participă la Campionatele Mondiale de înot în bazin scurt (25 metri) de la Melbourne, cel care l-a reprezentat la festivitatea de premiere organizată de Clubul CS Dinamo a fost chiar tatăl său, care a a fost mândru să își reprezinte fiul, desemnat cel mai bun sportiv al anului în cadrul clubului, dar și pe plan internațional.

Președintele CS Dinamo și-a exprimat mândria pe care o simte cu privire la conducerea unei grupări care a adus performanțe excepționale pe plan național și mondial, enumerând sportivii care aduc onoare la CS Dinamo, dar și României. Acesta la oferit asigurări cu privire la faptul că va sprijini cu tot ce se poate acești campioni, care au pus mai presus de orice pasiunea și devotamentul față de sport și față de clubul pe care îl reprezintă.

„Ca să rezum în câteva cuvinte anul 2022 o să spun: David Popovici, Ancuţa Bodnar, Iulian Teodosiu, Alin Alexuc, echipa masculină de handbal, echipa de volei masculin. Privind însă în viitor, ne aşteaptă un an greu pentru că urmează calificările la Jocurile Olimpice.

Însă mesajul nostru către sportivi este că suntem pregătiţi să îi sprijinim. Suntem pregătiţi să avem cea mai bună campanie de calificare la Jocurile Olimpice de până acum. Sper ca împreună să ducem România pe culmile performanţei, ca întotdeauna”, a transmis Ionuţ Adrian Popa.

Mesajul ministrului Sportului pentru campionii clubului CS Dinamo

În cadrul festivității de premiere a celor mai buni sportivi ai clubului CS Dinamo, ministrul Sportului a dorit să felicite sportivii români care au dus numele țării noastre mai departe, dar și clubului care a depus toate eforturile și a pregătit sportivii pentru a deveni campioni pe plan internațional.

„Sunt foarte fericit că avem un asemenea club în sportul românesc. Un club care sprijină atât de mult sportivii şi sportul de performanţă. Dinamo a adus o contribuţie semnificativă într-un an în care, pot să spun, sportul românesc a renăscut după 20 de ani, timp în care a trecut prin momente foarte grele. Dar 2022 a demonstrat că suntem valoroşi, că avem campioni, că avem posibilităţi. Îmi doresc să nu uităm asta şi să continuăm în acest fel încă foarte mulţi ani înainte”, a transmis Novak.

În cadrul Galei Sportului Dinamovist 2022 au fost desemnați următorii sportivi de performanță:

Sportivul anului: David Popovici (înot)

Laureaţii anului 2022: Ancuţa Bodnar, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Iuliana Buhuş, Maria Tivodariu, Victoria Petreanu, Ionela Livia Cozmiuc, Denisa Tîlvescu (toţi canotaj), Alin Alexuc (lupte), Iulian Teodosiu (scrimă)

Antrenorul anului la sporturi individuale: Adrian Rădulescu (înot)

Antrenorul anului la sporturi de echipă: Xavier Pascual (handbal)

Echipa anului: echipa de handbal masculin CS Dinamo

Menţiune: echipa masculină de volei a CS Dinamo.

Felicitări tuturor și la cât mai multe reușite!