Darius Vâlcov contestă controlul judiciar. DIICOT i-a interzis să părăsească Slatina

de: Claudiu Surmei
19 06. 2019

Darius Vâlcov a contestat măsura controlului judiciar impusă de procurorii DIICOT. Termenul se va judeca vineri, 21 iunie 2019, la Curtea de Apel București. Până la o decizie definitivă a judecătorilor, fostul consilier al premierului Viorica Dăncilă are interdicția de a părăsi municipiul Slatina.

Darius Vâlcov contestă controlul judiciar

Măsura controlului judiciar a fost impusă de DIICOT pentru o perioadă de 60 de zile, într-un dosar în care Darius Vâlcov este acuzat de divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională. Procurorii au deschis ancheta după ce Vâlcov a postat pe contul personal de Facebook protocolul dintre Serviciul Român de Informații (SRI) și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ).

„Prin ordonanţa din data de 18.06.2019, procurorii DIICOT-Structura Centrală au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile faţă de inculpatul Vâlcov Darius-Bogdan, pentru săvârşirea infracţiunii de divulgare a secretului care periclitează securitatea naţională, faptă prevăzută şi pedepsită de art.407 al.3 CP.

În fapt s-a reţinut că, la data de 23.08.2018, inculpatul a publicat pe pagina personală a unei reţele de socializare, o copie a unui document clasificat intitulat „Protocol privind organizarea cooperării între Serviciul Român de Informaţii şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru îndeplinirea obligaţiilor ce le revin potrivit legii”, precizează DIICOT într-un comunicat de presă.

Darius Vâlcov a postat, în anul 2018, șase pagini din protocolul SRI – PÎCCJ, care era încadrat ca secret de stat, nivel secret. Printre interdicțiile impuse de procurorii DIICOT este și aceea de a nu părăsi municpiul Slatina pentru o perioadă de 60 de zile. Fostul consilier al premierului Viorica Dăncilă a depus contestație la Curtea de Apel București, iar termenul a fost stabilit pentru ziua de vineri, 21 iunie 2019.

Recent, Darius Vâlcov a demisionat din Guvern, la scurt timp după demiterea Ancăi Alexandrescu.