04 oct. 2019 | 07:30

Dăncilă îl amenință pe Iohannis cu un caz penal: ”Poate nu o să fie imun domnul”

Știri generale
Dăncilă îl amenință pe Iohannis cu un caz penal: ”Poate nu o să fie imun domnul”

Viorica Dăncilă este foarte panicată din prisma iminentei moțiuni de cenzură, iar tonul declarațiilor recente confirmă un pic de disperare în sufletul premierului. În orice altă situație, nu poate exista o explicație logică pentru amenințarea venită din partea liderului PSD.

Încercând să-și păstreze imaginea în fața electoratului PSD ca fiind intactă, Dăncilă a făcut mai multe declarații importante în urmă cu câteva ore. Doamna premier se pare că nu se mai odihnește, ci visează cum îl poate demite pe președinte. Dacă Iohannis ar ajunge și la închisoare, ar fi perfect pentru ea.

Cel mai nou scandal detaliat de Dăncilă vizează numirea unor miniștri interimari în cazul unor fotolii rămase vacante după plecarea ALDE din coaliția de guvernare. Curtea Constituțională a considerat ilegală amânarea lui Iohannis. Pe de altă parte, președintele pare să refuze orice colaborare sau numire cu acest guvern, până când nu se va efectua votul pentru moțiunea de cenzură.

„Eu cred că toate acestea sunt lucruri care pot merge spre penal. O să mă consult cu juriștii. Sunt alegeri prezidențiale. Poate nu o să mai fie imun domnul președinte și atunci va trebui să răspundă. Eu sper să am sprijinul populației și să aducem echilibrul și respectul pentru lege în această țară”, a afirmat Viorica Dăncilă, joi seara, la România Tv.

Imediat după, Dăncilă a intrat într-o vrie menită să fie cât se poate de convingătoare vizavi de Iohannis și faptul că se prezintă ca fiind deasupra legii.

„Eu spun că, în fața legii, toți trebuie să fim egali, de la președintele României, până la ultimul cetățean de rând. Normal ar fi fost ca președintele să ia această decizie după ce au apărut pe scurt în Monitorul Oficial aceste precizări. Acolo spune «de îndată». Nu știu ce înseamnă «de îndată» pentru domnul președinte. Am văzut în motivare că au înlocuit «de îndată» cu «imediat». Domnul președinte trebuie să fie un model. Dacă președintele țării nu respectă Constituția, cum putem cere cetățenilor să respecte Constituția?”, a conchis Dăncilă.

Ca referință, conform CCR, Iohannis ar trebui să facă în viitorul aproapiat mai multe lucruri. În primul rând, ar trebui să emită decretul de revocare din funcția de ministru al Justiției pe Ana Birchall. Imediat după, este nevoit să-i numească interimari pe Niculae Bădălău la Energie, Ioan Deneș la Mediu și Ștefan Radu Oprea la relații cu Parlamentul.

Parteneri
Unde se află mâna Sfântului Ciprian. Se sărbătorește pe 2 octombrie și este cunoscut ca izbăvitorul de vrăji și blesteme
Redactia.ro
Mihai Trăistariu nu și-a mai văzut de 5 ani nepoata, geniu în matematică, dispărută în America: „Soră-mea a făcut ședințe la psihiatru”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
DESPĂRȚIREA momentului în showbizul românesc! Și-au spus ADIO, iar el și-a găsit deja altă iubită! 'Ce dai, aia primești'
Unica.ro
Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță: Se strigă darul de nuntă
EVZ.ro
22 de elevi și trei profesori morți! Autocarul cu care au plecat în excursie a luat foc / FOTO
Spynews
România schimbă banii. Anunț oficial BNR despre trecerea la Euro
Capital.ro
Acasă la Teo Trandafir. Cum arată vila în care locuiește cu fiica ei adolescentă. A adoptat-o de mică, i-a oferit totul, iar imaginile vorbesc de la sine
Avantaje
GEST ȘOCANT al familiei STELEI POPESCU! Teribil ce s-a ÎNTÂMPLAT la MORMÂNTUL ACTRIȚEI
Mediaflux
Elena Udrea rămâne în spatele gratiilor! Decizie de ultimă oră a Instanței Supreme
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Asia Express sezonul 7, 1 octombrie 2024. Ce echipă a obținut imunitatea mică. S-a lăsat cu hohote de plâns în fața pupitrului
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro