Dan Șucu a cumpărat jucătorul de care Gigi Becali nu a putut să se atingă și se luptă cu Răzvan Lucescu pentru altul. „Nu se mai poate întâmpla nimic”

de: Sorin Barbu
15 08. 2023

Dan Șucu a pornit o campanie de transferuri furibundă, după ce Rapid a pierdut meciul cu Petrolul de pe teren propriu, din etapa cu numărul cinci din SuperLiga României. L-a cumpărat pe Andrei Borza de la Farul, jucător urmărit și de Gigi Becali, și a făcut o ofertă pentru Tudor Băluță. Pentru mijlocaș are concurență puternică și din Grecia pentru că Răzvan Lucescu vrea să-l cumpere, sfătuit de tatăl lui.

Rapid a confirmat transferul lui Andrei Borza de la Farul

Dan Șucu și Gheorghe Hagi „au bătut” palma pentru transferul fundașului Andrei Borza. Mutarea a fost anunțată de impresarul Giovanni Becali și a fost confirmată de președintele Daniel Niculae. Afacerea îi va costa pe giuleșteni 800.000 de euro plus 15 la sută din viitorul transfer. De Andrei Borza s-a interesat și Gigi Becali, dar patronul FCSB a spus că nu vrea să facă nicio ofertă pentru că este convins că fotbalistul de 17 ani costă cel puțin două milioane de euro.

„O să vedeți, o să facem anunțul în cursul zilei de astăzi. Nu se mai poate întâmpla nimic! Borza este un jucător tânăr, cu potențial foarte mare. Ne va putea ajuta și în ceea ce privește regula U21 și sper să ne bazăm pe el cât mai repede. Îl vom anunța cel mai probabil în astăzi.

Ar putea debuta chiar contra Farului. Nu are nicio clauză în contract conform căreia nu ar putea juca contra Farului”, a declarat Daniel Niculae, la Fanatik.

Dan Șucu vrea să-l cumpere pe Tudor Băluță de la Farul

Andrei Borza nu este singura afacere dintre Dan Șucu și Gheorghe Hagi. Acționarul Rapidului l-a cumpărat și pe Andrei Ciobanu și a făcut o ofertă de 600.000 de euro pentru Alexi Pitu, transferat cu două milioane de euro de Bordeaux. Ultima țintă este tot de la Farul, iar giuleștenii vor să-și întărească linia de mijloc cu Tudor Băluță.

„Din câte știu eu, Băluță va juca în România numai la noi. Cred, nu vorbesc în numele lui. În România, cred eu că va juca la noi. Vorbim despre cel mai bun mijlocaș român în momentul de față, care evoluează și are un randament extraordinar, probabil își dorește să facă un pas afară.

Cred că el încă își dorește să ajungă afară, la echipe foarte bune, într-un fotbal foarte bun, pentru că e cel mai bun mijlocaș român, din punctul meu de vedere. Că e număr 8, număr 6, mijlocaș defensiv, a arătat în campionatul trecut și în momentul de față că e fenomenal”, spunea Gheorghe Hagi.

Pentru Tudor Băluță există interes și din Grecia pentru că Răzvan Lucescu îl vrea la PAOK Salonic. În sezonul 2020-2021, Tudor Băluță a evoluat pentru Dinamo Kiev, sub comanda lui Mircea Lucescu. Doar că jucătorul împrumutat de la Brighton a avut probleme cu accidentările și nu a reușit să se impună la formația din Ucraina, dar Il Luce are o impresie foarte bună despre jucător și i l-a recomandat și fiului său.