Dan Petrescu, șanse slabe să ajungă la națională. Care a fost prima reacție a conducerii de la CFR Cluj

Dan Petrescu, șanse slabe să ajungă la națională. Care a fost prima reacție a conducerii de la CFR Cluj
Dan Petrescu nu va putea ajunge selecționer dacă FRF nu îi va achita clauza de reziliere a contractului cu CFR Cluj

Dan Petrescu, șanse slabe să ajungă la națională. Tehnicianul de la CFR Cluj a fost nominalizat de președintele FRF, Răzvan Burleanu, drept antrenorul favorit să preia funcția de selecționer. Burleanu a precizat că se așteaptă, până la 20 decembrie, răspunsul lui Dan Petrescu. Conducerea clubului ardelean a recționat la anunțul făcut de șeful federației. Iar veștile nu sunt tocmai bune pentru SuperDan.

Dan Petrescu, șanse slabe să ajungă la națională

Dan Petrescu, șanse slabe să ajungă la națională. Antrenorul de 53 de ani este cel pe care FRF l-ar dori la națională. Acesta a fost anunțul făcut, marți, de Răzvan Burleanu, președintele federației. Acesta a precizat că Dan Petrescu este singura variantă luată în calcul, la ora actuală, pentru postul de selecționer. Cel puțin, până la 20 decembrie, când tehnicianul a promis că va da un răspuns definitiv.

„Ca să concluzionez, spun că până pe 20 decembrie 2021 singura variantă cu care lucrăm este Dan Petrescu. Nu a existat o ofertă financiară, ci doar o propunere de a sprijini naționala pentru calificarea la următorul turneu final. Dan Petrescu vrea să sprijine naționala, dar l-am înțeles în ceea ce privește discuția pe care trebuie să o aibă cu conducerea clubului.

Dacă pe 20 decembrie nu va fi noul selecționer, vom întruni din nou Comisia Tehnică și vom avea o listă de nume noi privind postul de selecționer”, a precizat Răzvan Burleanu după ședința de marți a Comitetului Executiv al FRF.

Care a fost prima reacție a conducerii de la CFR Cluj

Pentru Dan Petrescu sunt șanse destul de mici ca postul de selecționer să devină o realitate acum. Și asta din cauza clauzei de reziliere pe care FRF ar trebui să o achite către CFR Cluj. Răzvan Burleanu a exclus categoric varianta plății unei asemenea clauze, ce se ridică la 400.000 de euro.

„FRF nu va plăti niciodată o clauză de reziliere. Dar de ce nu plătim? FRF este o organizaţie non-profit şi totodată FRF reprezintă o sumă a tuturor membrilor săi. Prin urmare, federaţia nu poate fi condusă asemeni unui club care depinde de un singur acţionar şi de deciziile acestuia. Prin urmare, dacă s-ar plăti o clauză de reziliere de către federaţie, trebuie să ne imaginăm că automat alte proiecte, alte acţiuni, alte iniţiative ale FRF vor avea de suferit”, a explicat Răzvan Burleanu.

În acest context, a venit dinspre CFR Cluj și prima reacție a conducerii clubului. Președintele Cristi Balaj a declarat că ar fi dezamăgit dacă Dan Petrescu ar pleca, chiar dacă este vorba de naționala României. De asemenea, el a dat de înțeles că achitarea clauzei va fi absolut necesară, ceea ce face misiunea FRF practic imposibilă

Clubul ardelean ține morțiș la achitarea clauzei de reziliere

„Aș fi dezamăgit dacă ar pleca chiar dacă naționala este importantă. Sunt un susținător al echipei naționale indiferent de context, dar aș fi dezamăgit. În rest, orice este posibil atât timp cât el are o clauză prin care nu putem să îl împiedicăm să plece”, a spus Cristi Balaj pentru sport.ro.

La aflarea veștii că FRF nu vrea să plătească vreun ban, Balaj s-a arătat convins că Dan Petrescu va rămâne la CFR Cluj. „Este managementul pe care ei (n.r. – FRF) îl stabilesc. Nu pot decât să mă bucur de această situație”, a mai spus Balaj.

Rămâne de văzut dacă Dan Petrescu va găsi înțelegere la finanțatorul echipei campioane, Neluțu Varga, în privința clauzei de reziliere. Deja, patronul clubului ardelean și-a exprimat opoziția față de eventuala plecare a antrenorului fără a se achita suma prevăzută în clauza de reziliere a contractului.