Dan Petrescu, „pus la zid”, după meciul Lazio – CFR Cluj. „Nu avem sânge în instalație”. Dumitru Dragomir, discurs devastator

de: Sorin Barbu
17 02. 2023

Dan Petrescu are probleme după meciul Lazio – CFR Cluj. Echipa lui a avut mai bine de 75 de minute un om în plus, dar nu a reușit să fie periculoasă. Dumitru Dragomir i-a reproșat tactica de joc, dar și faptul că ardelenii nu au avut personalitate. Și Ilie Dumitrescu l-a înțepat din studioul de televiziune.

Dumitru Dragomir, critici dure după meciul Lazio – CFR Cluj. Dan Petrescu, vizat de atacurile fostului șef de la LPF

CFR Cluj a fost învinsă de Lazio, pe „Olimpico” din Roma, în primul meci din play-off-ul pentru „optimile” Europa Conference League, cu 1-0, deși a jucat 75 de minute cu un fotbalist în plus. Singurul gol al partidei a fost marcat de Ciro Immobile, la ultima fază a primei reprize.

Dan Petrescu este sub presiune după acest meci. „Bursucul” a vorbit despre diferența uriașă de valoare dintre cele două echipe, dar Dumitru Dragomir îl contrazice și îi transmite că are și el partea lui de vină.

„Domnilor, asta este valoarea fotbalului românesc, la această oră. Nici Lazio nu a arătat grozav, chiar dacă a fost cu un om în minus. Noi n-avem personalitate, n-avem sânge în instalație. Rețineți ce vă spun, n-avem moral de competiția asta. Noi ne-am mulțumit cu 1-0. Dacă îl luam și pe al doilea eram mulțumiți, numai să nu luăm de la 3 în sus”, a declarat Dumitru Dragomir la gsp.ro.

Fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal i-a reproșat antrenorului tactica și schimbările din timpul partidei. Unul dintre jucătorii care a intrat în repriza a doua a fost Ovidiu Hoban, un fotbalist de 40 de ani.

„Nu l-au ajutat nici schimbările pe Dan Petrescu. Echipa n-are personalitate. Asta e valoarea jucătorilor. Lazio ne-a bătut pe idei tactice. Ce a făcut? A întrerupt jocul, nu ne-au lăsat să jucăm, dar n-au jucat nici ei, au păstrat rezultat. Golul dintr-o greșeală de apărare. Rezultatul e bun, dar jocul e slab, e dezastruos. Nu mai avem jucători cu personalitate, în afară de doi-trei. Manea ăsta e jucător bun, el și fundașii centrali. Krasniqi, și el bunicel. Krasniqi e jucător bun, dar destrăbălat în joc.

Măi, frate, nu știm să rupem jocul. Dumnezeule! Mă gândeam câtă șmecherie fotbalistică la ei. Numai faulturi în a doua repriză, nu te lăsau să joci. Nu le era rușine, nu le era jenă de jocul urât făcut. Îți era rușine să te uiți la echipa asta, Lazio.

În 11, Lazio va juca mai bine la Cluj decât la Roma. CFR joacă mai bine afară majoritatea meciurilor. Acum, unii jucători văd că nu mai trag. La fundașul stânga mă răfer (n.r – Camora), iar Muhar are doar viteza întâi și a doua”, a mai spus Dumitru Dragomir.

Și Ilie Dumitrescu a avut ceva să-i reproșeze fostului său coleg de la echipa națională și i-a reproșat că l-a folosit pe Birligea, un fotbalist care a jucat fotbal în Serie C.