Dan Negru, reacție dură la adresa TVR, după scandalul de la Eurovision: “Au făcut-o târziu, la presiunea publicului”

Dan Negru, reacție dură la adresa TVR, după scandalul de la Eurovision: “Au făcut-o târziu, la presiunea publicului”
Reacția lui Dan Negru în legătură cu Eurovision 2022

Anul acesta, Eurovision a fost câștigat de către trupa care a reprezentat Ucraina, țară care se află în război în momentul de față. Cu toate acestea, un adevărat scandal a izbucnit la puțin timp, însă din ce motiv?

Dan Negru, despre scandalul de la Eurovision

Într-o postare pe Facebook, Dan Negru și-a exprimat opinia despre Eurovision 2022 și scandalul care a izbucnit după anunțarea câștigătorului. Celebrul prezentatorul TV este de părere că postul de televiziune TVR a reacționat mult prea târziu și doar la presiunea publicului.

„• TVR a reacționat târziu explicând că Eurovision le-a cenzurat votul. A făcut-o abia după ce toată țara a huiduit faptul că România nu a acordat niciun punct Moldovei. Adică, la ore distanță după ce scandalul era deja pornit!
Lentoarea in reacții e caracteristică instituțiilor de stat din România. Televiziunea publică trebuia să anunțe in timp real pe toate rețele social media că le este cenzurat votul. Atunci,pe loc,sambată seara !
Au făcut-o târziu, la presiunea publicului !
• In continuare cred că moldovenii au co🥚ie și ai noștri n-au. Chișinău a spus public,in prime-time european,că București-Chișinău e totuna.
Reacția Bucureștiului a fost țopăiala in limba spaniolă.
„Trenulețul Chișinău-București” va ràmâne un act de curaj al mesajului politic in muzică.
Chișinăul a avut curajul unui pas mare.
Noi am țopăit.
Nu poți să sari o prăpastie țopaind !
Trebuie să ai curajul sa faci un pas mare..”, a spus Dan Negru în postarea sa pe Facebook.

Juriul de la Eurovision România

Anul acesta, juriul României la Eurovision a fost format din: Luminița Anghel, Sanda Ladoși, Ovi Jacobsen, Mihai Pocorschi și Liviu Elekeș. În finala Eurovision 2022, aceștia au acordat următoarele punctaje: Moldova-12 puncte, Grecia-10 puncte, Polonia-8 puncte, Olanda-7 puncte, Azerbaidjan-6 puncte, Australia-5 puncte, Italia-4 puncte, Spania-3 puncte, Finlanda-2 puncte şi Lituania- un punct.

„În fiecare an se întâmplă ceva cu Eurovision. (râde). Este ca la „Surprize, surprize”. La mine părerea este un pic altfel de această dată, nu doar ca fost concurent, compozitor, artist sau veteran al Eurovision-ului. În ceea ce mă privește, ca jurat anul acesta, este foarte simplu. Noi am votat practic cu o seară înainte, dacă vorbim de finală. Pentru noi lucrurile au decurs foarte normal, nu a fost nicio poveste altfel decât ne-a fost comunicat”, a declarat Ovi Jacobsen pentru ego.ro.

Acesta a mai spus că juriul a votat cu o seară înainte de marea finală, așa că a aflat târziu de acuzațiile aduse de către EBU către cele 6 țări. De asemenea, artistul a precizat că România a acordat punctaj maxim Republicii Moldova.