10 aug. 2023 | 10:42

Dan Negru, despre Eminescu şi prima întâlnire a poetului cu litoralul românesc. A vrut să îi transmită asta şi Veronicăi Micle: „Viaţa e cam scumpă”

Monden
Dan Negru, despre Eminescu şi prima întâlnire a poetului cu litoralul românesc. A vrut să îi transmită asta şi Veronicăi Micle:

Dan Negru ne-a obișnuit cu tot felul de dezvăluiri despre marile personalități ale acestei țări, iar acum a venit și rândul lui Mihai Eminescu. Prezentatorul TV a vorbit despre prima întâlnire a poetului cu marea, care a fost una emoționantă și de-a dreptul specială. Cu ce părere a rămas artistul la prima vedere.

Mihai Eminescu, prima părere despre Marea Neagră

Dan Negru este unul dintre cei mai cunoscuți prezentatori TV din România. Este iubit de o mulțime de oameni pentru show-urile care l-au consacrat, dar este foarte pasionat și de istorie, poezie, în general de cultură.

Abordează teme interesante, educative, iar acum a vorbit în mediul online despre Mihai Eminescu.

Dacă tot este sezon estival, vedeta ne-a dezvăluit că Veronica Micle a fost prima persoană căreia poetul i-a povestit despre prima vizită la mare. Mihai Eminescu a mers pe litoral abia la 32 de ani și s-a îndrăgostit iremediabil de el.

În scrisoarea sa, a ținut să spună, cu lux de amănunte, cum era atmosfera itoral și cât de bine s-a simțit când a atins valurile. Deși a mers acolo la început de sezon, a fost o onoare pentru el să înoată singur și să se bucure de tot ce i-a oferit marea.

‘Draga mea Veronică,

Am venit ieri la malul marii pe care o văd prima dată şi am făcut deja două băi de mare, cari promit a‑mi face mult bine, deşi pe-aici e frig încă şi apa mării nu e destul de caldă pentru băi. De-aceea sunt unul din cei dentâi sosiţi aci pentru băi şi nimeni nu se scaldă încă afară de mine.

N‑o să stau aci decât vro zece zile şi apoi iar mă-ntorc la Bucureşti. O să mă-ntrebi ce efect mi‑a făcut marea, pe care‑o văz pentru-ntâia oară? Efectul unei nemărginiri pururea mişcate. Dar, abia de două zile aici, n‑am văzut‑o în toate feţele căci ea e schimbăcioasă la coloare şi în mişcări, de unde unii o şi compară cu femeia.”, i-a scris Mihai Eminescu iubitei sale.

Mihai Eminescu, promisiune solemnă direct de pe litoral

De la Dan Negru aflăm că Mihai Eminescu a rămas plăcut surprins de cum arată marea noaptea. Liniștea și peisajul au cuprins inima artistului și l-a inspirat să scrie cele mai frumoase rânduri pentru marea sa iubire

Surprins a fost de faptul că prețurile nu erau atât de mari precum auzise de la alții, ceea ce l-a încântat. Pentru că a vrut ca Veronica să simtă și ea mireasa mării, i-a promis solemn că o va aduce pe litoral anul viitor.

Visa să plutească printre valuri alături de iubirea vieții lui, femeia care mereu l-a inspirat și l-a ajutat să simtă iubirea adevărată.

“Îmi place noaptea când pe întunerec marea îşi merită numele ei de neagră. Viaţa e cam scumpă aci, dar nu atât de exagerat de scumpă precum mi se descria, mai ales de când s‑au deschis câteva oteluri. La anul să ştii că venim amândoi aci, căci băile de mare întăresc şi grăbesc bătăile inimei.

Cu toate că omul pare a întineri de ele, privirea mării linişteşte, mai ales sufletele furtunoase. Şed într‑o mansardă şi privirea mi‑e deschisă din două părţi asupra mării, pe care aş vrea să plutesc cu tine. Dar aceasta nefiind cu putinţă, te sărut cu dulce, draga mea Veronică, şi rămân al tău Mihai Eminescu’“, a scris Dan Negru pe Facebook.

Parteneri
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Redactia.ro
Raluca Bădulescu, datorii la întreținere. „Viciul” care a adus-o în această situație : „Pe zi umblu mascată”
Click.ro
FOTOGRAFII INTIME cu Andreea Bostănică au apărut pe TikTok! Cu cine se iubește vedeta
Vocea.biz
Politico: Cum a încercat Putin să pună stăpânire pe agențiile de spionaj ale Austriei. Următoarea țintă: guvernul de la Viena
Digi24
Imagini din apartamentul de lux, din Băneasa, al lui Ion Țiriac. Dormitorul are 100 de metri pătrați! Foto
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Florin Prunea, din nou pe terenul de fotbal, după 18 ani. Eveniment istoric pe Arena Națională! / VIDEO
Spynews
PROPRIETARII de locuințe din România sunt obligați să facă asta. NIMENI nu poate face excepție de la regulă
Capital.ro
Românii care riscă amenzi de până la 500 de lei! Termenul limită expiră luni
Antena 3
Ce se întâmplă cu emisiunea „Poftiți pe la noi”, după ce a fost scoasă din grila de programe de la Antena 1. Anunțul făcut de Nea Marin
Avantaje
CREȘTERE de 80% la PENSII pentru 3 milioane de românii. Șeful Casei de Pensii spune CINE se ÎNCADREAZĂ
Mediaflux
Cum se simte ministrul slovac, Robert Fico, după ce a fost împușcat! Incidentul a avut loc în urmă cu 9 zile
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Cu cât îl plătește Gigi Becali pe Alexandru Ciucu pentru un costum realizat la atelierul lui. Ce preț are și de cât timp îi este client fidel
Antena 1
Cum arăta Viorica Dăncilă în tinerețe. Slabă, brunetă și ... Nu o RECUNOȘTI! Imagini rare
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro