Dan Bitman șochează din nou. Ce spune artistul despre noile măsuri de restricție: „Nu mai suntem conduși de oameni raționali. Este o inepție”

Dan Bitman șochează din nou. Ce spune artistul despre noile măsuri de restricție:
Dan Bittman, reacție acidă împotriva noilor restricții Sursă foto: Antena3

Dan Bitman este una dintre persoanele publice care și-a exprimat dezacordul privind măsurile anti-Covid-19 încă de la început. Acesta a fost surprins sfidând autoritățile în nenumărate rânduri prin vorbe și prin fapte. În cursul serii de duminică, artistul a criticat în termeni duri modul în care cetățenii au fost privați de libertate din toate punctele de vedere.

“Ce se întâmplă în București vizează inepția și lipsa de rațiune”

Dan Bittman nu s-a sfiit niciodată să își exprime părerea cu privire la deciziile total greșite pe care autoritățile le iau în “avantajul” cetățenilor. Pentru că ieri a fost prima zi aflată sub noile restricții, mulți români au acționat cum au știut mai bine pentru a se încadra în limitele impuse de autorități.

Aceștia au luat cu asalt magazinele, încă de la prima oră a dimineții, pentru a-și face cumpărăturile până la ora 18:00, așa cum prevăd noile reglementări. Din păcate, rezultatul a fost unul dezastruos. Îmbulzeala și frica în fața noilor restricții au paralizat funcționarea eficientă a mai multor orașe creându-se un adevărat haos.

Cântărețul Dan Bittman a vorbit la Antena3 despre modul în care această nouă gestionare a pandemiei afectează puternic viața lui și a tuturor semenilor.

”Sunt într-un județ cu incidență mică de sub 3 la mie, în care nu sunt restricții. Mi se pare în continuare, că ceea ce se întâmplă acum în București vizează inepția și lipsa de rațiune. După cum am auzit, pentru că astăzi nu am fost în București, la toate magazinele deja sunt rafturile goale.

Iarăși urmăm un scenariu de acum un an, în care Guvernul s-a preocupat de noi și ne-a dat tot felul de soluții, dar se pare că am ajuns în același punct după un an de zile, la exact un an de zile, pentru că mâine este ziua mea și știu că mi-am petrecut-o atunci împreună cu copiii închis în casă, pentru că așa îmi spunea Guvernul”, a dezvălui artistul.

Măsurile stricte nu au condus la niciun rezultat

Dan Bittman subliniază că regulile stricte anti-Covid-19 nu au adus niciun rezultat bun în decursul timpului, astfel că după un an de zile, România se confruntă cu aceeași criză sanitarp și cu același haos la nivel națaional.

„Ceea ce se întâmplă este de domeniul fantasticului, adică eu nu cred că mai suntem conduși în momentul de față de niște oameni raționali.

(…) În ceea ce ne spun guvernanţii de un an de zile, de am ajuns în acelaşi timp, eu nu pot să cred, pentru că nu cred în măsurile acestea. Uitaţi-vă ce se întâmplă, oamenii sunt iar panicaţi, îşi fac cumpărăturile în viteză, rafturile sunt goale într-o grămadă de supermarketuri. E panică de pomană”, a mai dezvăluit artistul, potrivit sursei citate.

“Din păcate, am ales greșit”

Dan Bittman trage un semnal de alarmă cu privire la greșelile făcute de cetățeni în momentul alegerilor. Artistul susține că pandemia de covid-19 este o afacere extraordinară, de pe urma căreia câștigă chiar cei care gestionează pandemia.

“Greşeala nu este a guvernanţilor, greşeala este a noastră, pentru că am ales greşit şi spun cu tărie lucrul acesta. Cei care ne conduc nu sunt capabili, în primul rând, să ne ţină liniştiţ, cum ar trebui. Am ascultat toate Guvernele care au fost de un an jumate încoace, tot poporul român văd că este cu mască pe stradă, intră în casă atunci când i se spune şi respectă regulile de distanţare.

Din păcate, am ales greşit şi o spun cu toată seriozitatea. Nişte oameni care nu au legătură cu oamenii, adică cu poporul pe care încearcă să îl conducă, înseamnă că nu sunt bineveniţi. Şi o spun din nou, cu toată responsabilitatea. Acolo este prima greşeală. Greşeala am făcut-o acum câteva luni când era 5 la mie gradul de infectare şi noi puteam să ieşim atunci liniştiţi.

Nu ni se făceau restricţii, ba dimpotrivă eram îndemnaţi să mergem la vot. Atunci nu erau probleme. Eu nu cred în cifrele astea. Este un bussines excepţional pandemia aceasta şi unii oameni profită, normal, alţii sărăcesc”, a spus Dan Bittman, duminică, în exclusivitate la Antena 3.