Dan Barna, un nou atac nemilos la adresa lui Florin Cîțu: „S-a pregătit din timp pentru o lovitură pe care şi-a dorit-o spectaculoasă”

Dan Barna, un nou atac nemilos la adresa lui Florin Cîțu: „S-a pregătit din timp pentru o lovitură pe care şi-a dorit-o spectaculoasă”
Dan Barna, atac dur la adresa lui Cîțu

Vicepremierul Dan Barna îl acuză pe Florin Cîțu de trădare, susținând că acestia și-a pregătit o lovitură spectaculoasă prin demiterea șoc a lui Vlad Voiculescu. În mesajul său, transmis cu puțin timp înainte de miezul nopții, Barna subliniază faptul că premierul a refuzat discutarea și găsirea unor soluții mature și eficiente, în favoarea unei „victorii mărunte de orgoliu”.

„Stia că avea în USR parteneri loiali”

Copreședintele USR PLUS l-a atacat pe Florin Cîțu după gestul imatur la care a apelat în cursul zilei de miercuri, atunci când a anunțat demiterea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății. Dan Barna susține că premierul a planificat această lovitură pentru a marca un dezechilibru în coaliție și totodată, pentru a-și arăta puterea, dar și lipsa de încredere în USR PLUS.

Acesta îl mai acuză pe Florin Cîțu pentru generarea unei crize politice, încălcând orice tip de parteneriat dintre partide.

“Florin Cîțu știa bine că avea în USR PLUS parteneri loiali. A verificat asta de zeci de ori în ultimele luni. Știa că suntem corecți, știa că eu personal, dar și colegii mei, am căutat întotdeauna calea unui acord rezonabil.

Știa Florin Cîțu la fel de bine că eram la câteva birouri sau un telefon distanță și eram dispus să discut zile întregi dacă era nevoie pentru a păstra unitatea coaliției, pentru a rămâne concentrați pe reforme, pentru a continua un efort pe care l-am început împreună.

În loc de asta, Florin Cîțu a decis să anunțe public demiterea unui ministru al USR PLUS în timp ce stăteam de vorbă despre variantele mature de soluționare a diferendului. S-a pregătit din timp pentru o lovitură pe care și-a dorit-o spectaculoasă dar care s-a dovedit incredibil de imatură și dăunătoare stabilității coaliției.

Florin Cîțu a generat în mod gratuit o criză politică majoră, perfect evitabilă pentru o victorie măruntă de orgoliu. Prima condiție a unui parteneriat e respectul. Pentru a primi respect trebuie să oferi respect. Astăzi asta nu s-a întâmplat”, a transmis Dan Barna, pe pagina sa de Facebook.

Dan Barna nu îl mai susține politic pe Florin Cîțu

Imediat după anunțarea demiterii lui Vlad Voiculescu, vicepremierul a anunțat că încrederea în Florin Cîțu îi este știrbită, astfel că, alianța USR-PLUS nu îl va mai sprijini pentru păstrarea funcției de premier.

„Este o decizie unilaterală, imatură politic, care ridică semne de întrebare asupra premierului Florin Cîțu de a conduce un Guvern. Am vrut să luăm decizii împreună, asta s-a întâmplat până astăzi. Premierul m-a chemat la o discuție unde m-a informat de decizia deja luată.

Luni în ședința coaliției agreaserăm că ieșim din acest joc de balet politic. Este o decizie care aruncă Coaliția într-o criză majoră. Din acest moment premierul Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR-PLUS”, a spus Barna

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI