Dan Barna îl stresează pe Iohannis: cu ce îl ”amenință” pe președinte candidatul USR-PLUS

După moțiunea de cenzură, oficialii care au votat pentru demiterea lui Dăncilă încep să pună presiune pe Iohannis, în frunte cu candidatul alianței USR-PLUS, Dan Barna.

Mai sunt doar câteva săptămâni până la alegerile prezindențiale și fiecare candidat încearcă să iasă în evidență prin declarații cât mai impozante, pe un ton semi-agresiv. În contextul în care cei mai relevanți sunt Klaus Iohannis, Dan Barna și Viorica Dăncilă, nu ar trebui să vină ca o surpriză, dacă vom vedea tot mai multe afirmații din partea lor la TV și online.

În cazul de față, este vorba despre Dan Barna. Candidatul USR-PLUS își dorește cu ardoare alegeri anticipate și vrea ca Iohannis să-i prezinte calendarul pentru materializarea acestui proiect.

„Îi voi cere să ne prezinte calendarul pentru a ajunge la acele alegeri anticipate de care este fundamental nevoie, pentru că acum nu are sens să discutăm despre cum să încropim un guvern minoritar, care de fapt să rămână în arbitrajul PSD. Acum, trebuie să mergem cât mai degrabă spre alegeri anticipate, spre întoarcerea la cetăţeni, pentru că prin votul cetăţenilor putem avea în Parlament o majoritate pe care să ne putem baza ca să construim acele reforme. Alianţa USR PLUS spune foarte clar: vom intra la guvernare imediat ce avem un parlament legitim, un parlament votat de cetăţeni, un parlament care să facă reforme acum, şi nu peste cinci ani sau zece ani”, a declarat Dan Barna, luni, la Galați.

Barna a insistat și pe faptul că susținerea noului guvern de către formațiunea politică pe care o conduce vine cu anumite condiții.

„Mâine, în dezbaterile cu preşedintele Iohannis vom discuta şi despre nişte condiţii pentru susţinerea oricărui tip de guvern: trecerea prin Parlament a legii privind alegerea primarilor în două tururi înaintea oricărei învestituri a oricărui tip de guvern; recursul compensatoriu – să renunţăm la ideea că infractorii sunt principala preocupare a statului român, ei ar trebui să fie ultima preocupare a statului român, trebuie să răspundă pentru faptele lor; nominalizarea comisarului european – solicităm o dezbatere şi o consultare la nivelul Parlamentului despre comisarul european, pentru că Guvernul PSD şi Dăncilă ne-au făcut destul de râs”, a afirmat Barna. La scurt timp după acele declarații, și-a repetat mesajul și pe Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI