Dan Barna îl atacă violent pe Ludovic Orban: „Atât de disperat ești?”

Dan Barna îl atacă violent pe Ludovic Orban: „Atât de disperat ești?”
Liderul USR îl atacă dur pe Ludovic Orban

Marți, fostul ministru al Justiției Florin Iordache, a fost numit președintele Consiliului Legislativ. El a obținut mai multe voturi decât fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, susținut de liberali, și decât candidatul propus de USR, Ionuț Duli Mazâlu.

Atacul lui Dan Barna la adresa premierului Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a fost atacat dur de către Dan Barna într-o postare pe Twitter, după ce a sugerat că voturile USR au contribuit la numirea lui Florin Iordache la conducerea Conducerea Consiliului Legislativ.

”Cât de disperat ești Ludovic? Nu iese guvernarea doar cu PMP și UDMR? Atât de prost arată sondajele încât să ajungi la minciuni atât de ordinare despre USR?”, a scris Dan Barna pe Twitter.

Orban a declarat miercuri, referindu-se la numirea lui Florin Iordache la șefia Consiliului legislativ, că aceasta arată încă o dată că majoritatea PSD din parlament trebuie să plece acasă.

De asemenea, premierul a susținut că parlamentarii care au votat pentru candidatul susținut de PNL Augustin Zegrean au fost cei de la PNL. El a anunțat că după alegeri vor fi reformate toate instituțiile statului și vor fi alungați ”toți politrucii PSD plantați împotriva bunului simț”, potrivit Adevărul.ro.

Ludovic Orban atacat de către Dan Barna
Ludovic Orban atacat de către Dan Barna

”Numirea lui Iordache este o rușine pentru statul român”

Tot miercuri, liderul USR Dan Barna a spus că ideea că USR ar fi votat pentru ca Florin Iordache să ajungă președinte la Consiliul Legislativ este ”absurdă”. El acuză PNL că a avut parlamentari care au votat în favoarea acestuia. Barna este de părere că ”numirea lui Florin Iordache este o rușine și o palmă pentru statul român”.

”Numirea lui Florin Iordache este o rușine și o palmă pentru statul român, este un lucru care arată cât de jos este actuala majoritate parlamentară. Acele voturi nu au venit niciodată de la USR. Arată un troc politic. (…) Domnul Iordache a câștigat cu o majoritate foarte largă. Voturile USR nu sunt acolo și nici nu aveau de ce să fie. Orice afirmație sau sugestie că ar fi fost vorba despre un blat o resping categoric și este absurd.

Cum aș putea eu să le spun colegilor mei să voteze cu Iordache? USR este un partid transparent. Vă imaginați că, dacă aș fi spus unui coleg din USR – «Bă, votăm cu Iordache» nu ar fi apărut pe 700 de burtiere? Serios acum. Eu înțeleg disperarea PNL să sugereze că ei sunt – vezi Doamne – singurii care luptă pentru România”, a declarat Dan Barna.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI