Cum a ajuns Dacia să realizeze papamobilul. Modelul de serie care stă la bază

de: Claudiu Surmei
23 05. 2019

Papa Francisc va ajunge la București pe data de 31 mai, la ora 11:30. Pe parcursul vizitei în România, Înaltul Prelat ar urma să se deplaseze cu un papamobil care are la bază un model Dacia Duster.

Primirea oficială se va face pe Aeroportul Otopeni, după care Papa Francisc va merge la Palatul Prezidenţial Cotroceni pentru ceremonia de bun venit. Pentru acest traseu va fi folosit un papamobil fabricat după un model Dacia Duster. Automobilul va fi modificat astfel încât Suveranul Pontif să poată sta în picioare și să salute lumea prezentă la eveniment.

Pentru marele eveniment găzduit de România vor fi puse la dispoziția Papei 2 astfel de automobile, unul dintre ele fiind de rezervă, pentru eventualitatea în care se vor produce defecțiuni.

Nu ar fi pentru prima dată când Înaltul Prelat se plimbă cu un autoturism Dacia. În 2016, a folosit un papamobil Dacia Logan în timpul vizitei în Armenia.

Papamobilul Dacia Logan

Papamobilul care are la bază un model Dacia va fi dus la Vatican

După vizita de la Cotroceni, Papa Francisc va merge la Palatul Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Române, unde va avea o întâlnire privată cu patriarhul ortodox, apoi se va întâlni cu Sinodul permanent al Bisericii Ortodoxe. Se va merge la Catedrala Mântuirii Neamului pentru o rugăciune, apoi se va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala Sf. Iosif a arhidiecezei romano-catolice de Bucureşti.

În cea de-a doua zi a vizitei, va fi ținută Sfânta Liturghie la sanctuarul de la Şumuleu-Ciuc, apoi Papa Francisc va vizita dieceza de Iaşi pentru o întâlnire cu tinerii şi familiile. Va merge ulterior la Bacău cu avionul și la Miercurea-Ciuc cu elicopterul, apoi la Alba-Iulia și în cele din urmă cu automobilul la Şumuleu-Ciuc. Seara, se va întoarce cu avionul la București.

În a treia zi va merge cu avionul la Sibiu, apoi cu elicopterul la Blaj. La sfârșitul vizitei în România, Papa Francisc va pleca spre Roma cu un avion. Unele surse susțin că cele două modele Dacia care vor fi folosite ca papamobil vor fi duse la Vatican după vizita Suveranului Pontif în România.