Dacia Duster, modelul revoluționar din viitor care îți va schimba părerea despre mașina românească

Dacia Duster, modelul revoluționar din viitor care îți va schimba părerea despre mașina românească

De la primele mașini românești, s-au tot inventat până acum tot felul de modele care mai de care. Pentru multă vreme, românii au avut impresia că primul autoturism românesc a fost numit Marta, după care au urmat Dacia, Oltcit, ARO și multe altele.

Dacia Duster, modelul revoluționar din viitor

Câteodată, este bine să gândești mai departe și să faci ceva la care nu se așteaptă nimeni. Când rezultatul este ceva la care la final are inclusă și insigna Dacia, în locul altor supermașini celebre, lumea pare să ridice din sprâncene. De stoparea acestor reacții s-a ocupat Trofimenko, construind noul model de Dacie.

De precizat este și că unDuster conceput la scară 1/1 a fost realizat de Dacia pentru expoziția motorshow buselle din 2010.
În spatele volanului pătrat există un ecran digital

Așadar, noua Dacia Duster, care pare să vină dintr-un film SF, este creația lui Artyom Trofimenko și este teza sa de BA. Meseriașul a făcut o treabă excelentă, imaginându-și mașina aproape din orice unghi, pentru ca totul să fie perfect. Exteriorul nu arată ca ceva pe care ar fi încercat-o producătorul român în viitorul apropiat, nici măcar în forma conceptuală. Cât despre interior, aici sunt mai multe de punctat. Din fericire, creatorul acesteia și-a imaginat-o cu un interior funcțional, care, în acest design, poate aduce multă invidie din partea rivalilor de pe piață.

Partea de bază a mașinii pare să fi fost inspirată de conceptul BMWGina 2008, având un principiu asemănător pentru unele părți mobile. În altă parte, există un ecran digital în spatele volanului pătrat, despre care cei de la carscoops.com cred că se poate extinde la atingerea ori apăsarea unui buton pentru a umple întreaga lățime a tabloului de bord. De menționat este că nu există o consolă centrală tradițională, iar SUV-ul a fost împodobit cu detalii de un albastru deschis și dotat cu iluminare ambientală. De precizat este și că un Duster conceput la scară 1/1 a fost realizat de Dacia pentru expoziția motorshow buselle din 2010.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI