Mai este puțin și pepenii românești vor apărea în număr mare în piețe. Până la apariția pepenilor autohtoni, comercianții au scos la vânzare pepeni din import. Aceștia au șanse mari să fie injectați. Astfel, dacă observi asta la pepene, nu-l consuma! Mare atenție.
Românii trebuie să fie foarte atenţi la un anumit tip de pepene, pentru că acesta provoacă sete.
Unii dintre pepeni ar fi injectați cu o soluție care îi face să se coacă mai repede, astfel că semințele acestora se albesc.
De asemenea, sunt mai multe cauze pentru care este recomandat să arunci pepenele dacă acesta prezintă o crăpătură în mijloc.
Specialiștii avertizează că aceste crăpături pot apărea în urma unor practici agricole nesănătoase, cum ar fi utilizarea excesivă a substanțelor chimice pentru a stimula creșterea rapidă a pepenilor.
Astfel, consumul unui astfel de fruct poate implica riscul de a ingera aceste substanțe chimice, care pot fi dăunătoare pentru sănătatea omului. Specialiștii recomandă că este mai prudent să alegem pepeni sănătoși, fără crăpături în miez, pentru a ne asigura că ne vom bucura de un produs proaspăt și natural.
Și unii dintre fermierii români pot apela la îngrășăminte chimice pentru a accelera procesul de coacere și a aduce mai rapid fructele la vânzare.
Acest lucru se poate vedea atunci când tai pepenele în două și observi că miezul are o crăpătură, acesta fiind semnul că a fost cultivat artificial.
Această practică este dăunătoare pentru sănătate, iar indiciile cu privire la starea fructului care ne dau de gândit pot fi văzute și prin culoarea semințelor.
Atunci când un pepene este crescut natural, semințele au o culoare închisă, în timp ce pepenii crescuți artificial au semințele albe sau palide, acesta fiind un semn clar că pepenele a fost expus îngrășămintelor chimice sau altor metode de creștere rapide.
O altă metodă de a identifica un pepene copt perfect, în afară de cea a degustării, sunt alte câteva indicii pe care ar trebui să le urmărim.
Unul dintre aceste indicii este prezența detaliilor lemnoase pe coaja fructului. Aceste semne apar ca rezultat al polenizării realizate de albine și indică faptul că pepenele este copt.
Astfel, nu este necesar să alegem alt pepene în locul celui cu detaliile lemnoase, deoarece primul ar putea să nu fie la fel de copt și de delicios.