„Dacă nu stai cuminte, vine ţiganul şi te fură!”. Cum a vrut o mamă să-și disciplineze copilul

„Dacă nu stai cuminte, vine ţiganul şi te fură!”. Cum a vrut o mamă să-și disciplineze copilul
Dacă nu vin „țiganii" să ia copilul, o mamă l-a dus personal la ei

O mamă din Brașov s-a gândit să-și „disciplineze” copilul minor într-o manieră inedită. Dacă înjurăturile și palmele nu mai sunt la modă, s-a gândit că mai bine îl dă pe mâna unor persoane de etnie romă. Situația s-a complicat, însă, când copilul n-a vrut să fie abandonat de propria mamă.

Unele lucruri nu se schimbă niciodată

În urmă cu 10 – 20 de ani, dar mai ales pe vremea comunismului, unii părinți aveau o metodă mai ciudată și extrem de rasistă sau xenofobă de a-și disciplina copii neascultători: le spuneau simplu și la obiect că dacă nu se cumințesc, „vin țiganii și te fură”. Nu se știe exact de ce, dar metoda era destul de „eficientă”, în sensul că mulți copii chiar deveneau serioși când auzeau aceste cuvinte și întrerupeau orice năzbâtie pe care o făceau în acel moment.

Cumva, ni se inocula de mici ideea că persoanele de etnie romă sunt un fel monștri care caută copii neastâmpărați. Nici măcar „Baubaul” nu inspira atât de multă teamă precum termenul „țigan”. Nu e niciun secret. Românii sunt printre cei mai xenofobi cetățeni europeni, mai ales pe segmentul masculin. Nu există date concrete, dar, cumva, femeile românce au fost întotdeauna mai tolerante cu străinii, mai ales dacă aceștia sunt bărbați.

Regula nu prea se aplică și în cazul persoanelor de etnie romă, iar cazul care va fi prezentat succint în rândurile următoare este o dovadă pură.

O mamă care-și disciplinează copilul prin metode mai…neortodoxe

politia
Martorii au chemat poliția, când au văzut că un copil a fost rănit

O mamă din județul Brașov, în vârstă de 39 de ani, și-a „disciplinat” copilul în vârstă de opt ani folosind aceeași metodă…aproximativ…pentru că ea nu s-a mai rezumat doar la vorbe, ci a trecut la fapte. Pentru că „țiganii” nu vin să ia copii, femeia s-a gândit să i-l ducă ea, personal, și să-l lase acolo.

Undeva în comuna Vulcan există o zonă unde conviețuiesc mai multe persoane de etnie romă, iar femeia respectivă s-a gândit să-și terorizeze copilul prin a-l duce cu mașina acolo și cu gândul de a-l lăsa acolo. Însă, copilul n-a vurt, evident, să fie abandonat, așa că s-a agățat de portiera mașinii, dar mama lui a accelerat și l-a târât pe copil vreo 2 – 3 metri, potrivit relatărilor unor martori care au văzut tot scandalul. Tot cineva care a văzut incidentul a sunat și la 112.

„Femeia, în încercarea de a-și disciplina copilul de 8 ani, s-ar fi dus împreună cu acesta într-o zonă populată de cetățeni de etnie romă și ar fi încercat să-l lase pe minor acolo. Speriat, copilul s-ar fi prins de mânerul autoturismului mamei sale, fiind astfel târât pe asfalt aproximativ 2-3 metri”, a transmis Poliția Brașov.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI