Dacă înjuri la nervi, s-ar putea să fii mai deșteaptă decât crezi: care sunt argumentele cercetătorilor

Există foarte multe femei care înjură în stânga și în dreapta cu un patos aparent excesiv. Gestul cu pricina poate părea, de cele mai multe ori, o manifestare ostentativă de agresivitate. În realitate, ascunde mai mult decât atât.

Inițial, te-ai enervat pe un proiect, pe un șef sau pentru că nu ți-a ieșit o prăjitură și ai scăpat o înjurătură într-un context cât se poate de bine argumentat. Pentru că te-ai simțit imediat bine și ai sesizat un beneficiu real din înjurătura cu pricina, excepția s-a transformat într-o regulă și, subit, ai devenit o persoană care înjură. Mulți o percep ca fiind o chestiune de miserupism sau o dovadă că-ți place să fii în centrul atenție. Nu este așa.

Chiar și dacă cineva te judecă și îți spune în față că ar trebui să-ți potolești obiceiul agresiv, ai un nou argument pentru a le ignora sfaturile celor care au o problemă cu limbajul încărcat de înjurături. Este vorba de un studiu care confirmă că, de fapt, înjurăturile regulate verbalizate de către femei sunt o manifestare de inteligență sporită.

Analiza elaborată a fost făcută de cercetătorii de la Universitatea din Rochester, Statele Unite ale Americii. Concluziile studiului au fost publicat în Jurnalul de Personalitate și Diferențe Individuale. Analiza a fost realizată pe aproximativ 1000 de oameni care au fost întrebați de aproximativ 400 de trăsături de caracter. La final, printre concluzii s-a strecurat și aceasta, oamenii cu un intelect sporit au șanse mai mari să înjure. 

Deși aceasta de mai sus a fost cea mai interesantă concluzie, aceleași femei mai deștepte obișnuiesc să consume mâncare picantă la micul dejun și să se plimbe prin casă dezbrăcate. Dacă ai bifat toate aceste particularități, ești un geniu în toată regula.

Revenind însă la înjurături, un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Keele a descoperit un alt beneficiu major al acestor manifestări de agresivitate. Aparent, înjurăturile te fac mai puternic în lumea reală și îți sporesc energia. După câteva înjurături, ești capabil să lucrezi pentru perioade mai lungi de timp și cu mai mult entuziasm.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI