Cuvântul unic din limba română care are litera ‘J’ de patru ori. Sigur nu ai auzit de el până acum

de: Ioana Bucur
27 08. 2023

Cine a spus vreodată că limba natală nu ne poate oferi surprize? Află, din rândurile de mai jos, care este cuvântul unic din limba română care are litera „J” de patru ori. Probabil nu ai auzit de el până acum.

Care este cuvântul unic din limba română care are litera ‘J’ de patru ori

Limba română este complexă și într-un proces continuu de schimbare și dezvoltare. Chiar dacă este limba noastră natală, nu încetează să ne surprindă.

Există cuvinte inedite, folosite doar în anumite situații, pe care mulți dintre noi nu le-am auzit, nu le-am folosit și pe care, cel mai probabil, ne este și greu să le citim corect din prima încercare.

Din această categorie face parte un termen unic, ce conține litera „J” de patru ori! Această consoană este întâlnită destul de rar în cuvintele din vocabularul uzual.

Este vorba despre un termen folosit în domeniul medical, ce are puține șanse să își facă apariția într-o discuție normală.

Te-ar putea interesa și: Care este cel mai folosit cuvânt din lume. Este rostit de cel puţin trei ori pe zi

Cum se definește și în ce situații este folosit

Cuvântul ce conține litera „J” de patru ori este jejunojejunostomie. Cel mai probabil, nu ai mai auzit de el până în acest moment. Potrivit Dicționarului Explicativ al Limbii Române (DEX), se definește ca „deschidere operatorie a unei anse jejunale la piele”. Cu alte cuvinte, este o operație în care jejunul este deschis la peretele abdominal, pentru a se introduce în el un cateter.

Jejunul reprezintă partea centrală a intestinului subțire, fiind situat între duoden și ileon. În timp ce intestinul subțire poate avea până la opt metri lungime, jejunul măsoară în jur de doi metri și jumătate.

Te-ar putea interesa și: Care este forma corectă de plural a cuvântului drajeu. Cei mai mulţi dintre români greşesc