Cutremur devastator în Turcia! 19 oameni au murit. Pagube însemnate și mărturii cutremurătoare

Cutremur devastator în Turcia! 19 oameni au murit. Pagube însemnate și mărturii cutremurătoare
Cutremur de 6,8 grade, în Turcia

Un cutremur major s-a produs vineri seara, în estul Turciei. Seismul a avut 6,6 grade pe scara Richter și s-a resimțit la o adâncime de 10 kilometri. Inițial, magnitudinea a fost cotată la 6,8 grade, apoi a fost rectificată. Din primele informații, mai multe clădiri s-au prăbușit, iar oamenii au mers în număr mare la unitățile de primiri urgențe ale spitalelor.

UPDATE: Cutremurul a avut peste 60 de replici și s-a simțit și în statele vecine. Acesta s-a localizat în zona oraşului Sivrice, o stațiune cu 4.000 de locuitori. Până la această oră, au fost declarați 19 morți, iar peste 600 de persoane sunt rănite. Vă reamintim că, în timpul cutremurului, zeci de clădiri s-au dărâmat.

Cutremur de 6,6 grade pe scara Richter, în Turcia

Stare generală de alertă în Turcia, după ce, în urmă cu 40 de minute, a avut loc un cutremur cu o magnitudine de 6,5-6,8 grade pe scara Richter. Cutremurul s-a produs în zona de est a Turciei (zona asiatică), în apropiere de localitatea Sivrice, din districtul Elazig. Ministrul de Interne a transmis că, în Sivrice, 4-5 clădiri s-au prăbușit. Alte clădiri au fost distruse și în localități învecinate.

Până în acest moment au fost declarate patru decese. Până în acest moment, Ministerul de Externe al Romaniei nu are cunoștințe conform cărora, în localitățile devastate de cutremur ar fi fost și români. Forțe armate și sanitare din toată Turcia au pornit cu ajutoare înspre localitatea districtul Elazig.

Vom reveni cu amănunte…

Urmăriți Playtech.ro și pe