Cursul BNR pentru vineri, 8 mai 2020. Cum va fi astăzi leul în comparație cu moneda europeană?

Specialiștii Băncii Naționale a României (BNR) au emis un nou curs valutar. Care sunt cotațiile pentru astăzi, 8 mai? Ce evoluție au avut monedele de circulație internațională și Indicele ROBOR în ultima vreme? Toate aceste informații, în cele ce urmează.

Curs valutar vineri, 8 mai

Specialiștii de la Banca Națională a României au indicat un nou curs valutar! Noile cotații ale monedelor de circulație internațională urmează să fie actualizare în jurul orelor 13:10 pe site-ul oficial. Până atunci, iată evoluția acestora, dar și a Indicelui ROBOR. Noi vă vom prezenta în timp util noile valori indicate de BNR.

UPDATE:

Curs valutar BNR pentru: Euro

1 Euro = 4.8242 Lei (scăzut cu -0.0016 Lei)

Un euro a avut în cursul prezentat anterior valoarea de 4,8258 Lei, alături de o variație negativă de -0.0032 Lei.

Curs valutar BNR pentru: Dolar

1 Dolar = 4.4695 Lei (scăzut cu -0.0016 Lei)

Un dolar a avut în cursul precedent valoarea totală de 4,4708 Lei, alături de variația pozitivă de +0.0193 Lei.

Curs valutar BNR pentru: Liră sterlină

1 Liră sterlină = 5.5241 Lei (scăzut cu -0.0094)

O liră sterlină a avut în cursul anterior valoarea de 5,5335 Lei, alături de variația negativă de -0.0062‬ ‬ Lei.

Indicele ROBOR la 3 luni

Astăzi, indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a stagnat la nivelul de 2.49%, iar ROBOR la 6 luni, utilizat la calculul dobânzilor pentru credite ipotecare, a stagnat la 2,55%, valoare înregistrată şi în şedinţa anterioară.

„Pentru fiecare scadență în parte, ROBOR se calculează ca media aritmetică a ultimelor rate cotate de fiecare dintre cele 10 bănci participante la fixing, pentru depozitele atrase cu 15 minute înainte de publicare, după ce au fost eliminate extremele maxime și minime. În ceea ce privește băncile participante, lista cu cele mai performante 10 instituții bancare se modifică la fiecare 6 luni. Dintre indicii ROBOR amintiți mai sus, cel mai importanți pentru populație este ROBOR 3M, pentru că după el se calculează rata pentru creditele Prima Casă. Pentru celelalte tipuri de împrumuturi, ROBOR a fost înlocuit cu IRCC“, potrivit financer.com.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI