Curs valutar BNR pentru vineri, 3 aprilie. Cât costă dolarul și euro

Curs valutar BNR pentru vineri, 3 aprilie

Specialiștii de la Banca Națională a României au emis un nou curs valutar. Care sunt cotațiile pentru azi, 3  aprilie? Iată evoluția monedelor de circulație internațională și a Indicelui ROBOR din ultima perioadă!

Curs valutar BNR pentru vineri, 3 aprilie

Specialiștii de la Banca Națională a României indică, în jurul orelor 13:10, noile cotații. Până atunci, iată evoluția monedelor de circulație și  a Indicelui ROBOR! Indicele a crescut considerabil! Cel calculat la 3 luni s-a mărit cu +0.02, ajuns astfel la 2.57%, cel calculat la 6 luni a crescut cu +0.02, ajungând astfel la 2.64%, iar cel calculat la 12 luni a ajuns la 2.67%, mărit cu +0.01. „Din păcate, în ultima vreme, rata inflației a înregistrat o evoluție ascendentă, trend care pare să se păstreze și în viitor. Creșterile salariale nu au făcut decât să crească apetitul de cumpărare al românilor, fapt care se traduce prin scumpirea tuturor articolelor de pe piață și, automat, în deprecierea puterii de cumpărare a leului, rezultând creșterea inflației”, arată financer.ro. 

„Cei care vorbesc de „dobânda la dobândă” (capitalizarea dobânzii) nu înțeleg cum funcționează o piață financiară, cum funcționează o economie în general. Pe perioada celor nouă luni de zile, cât se amână plata ratelor, sistemul financiar-bancar trebuie să funcționeze, or pierderile suferite s-ar fi repercutat asupra celor care își vor plăti în continuare ratele la timp. Tot ceea ce plătim noi astăzi, vom plăti prin taxe în viitor. Tot ceea ce pierd companiile astăzi va fi taxat în alte costuri”
Florin Cîțu (Sursa: Digi 24)

Curs valutar BNR pentru vineri, 3 aprilie
Curs valutar BNR pentru vineri, 3 aprilie

Curs valutar BNR pentru: Euro

1 Euro = 4.8286 Lei (scăzut cu -0.0002 Lei)

Un euro a avut în cursul precedent valoarea totală de 4.8288 Lei, crescut cu +0.0042 Lei, conform Băncii Națională a României.

Curs valutar BNR pentru: Dolar

1 Dolar = 4.4674 Lei (crescut cu +0.0511 Lei)

Un dolar a avut în cursul precedent valoarea de 4.4163 Lei, majorat cu +0.0030 Lei, arată Banca Națională a României.

Curs valutar BNR pentru: Liră sterlină

1 Liră sterlină = 5.4858 Lei (scăzut cu -0.0108 Lei)

O liră sterliă a avut în cursul anterior indicat de către Banca Națională a României valoarea totală de 5.4966 Lei, crescut cu +0.0417 Lei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI