25 ian. 2023 | 10:45

Curs valutar BNR pentru 25 ianuarie 2023. Care sunt noile cotații?

Curs Valutar
Curs valutar BNR pentru 25 ianuarie 2023. Care sunt noile cotații?
Curs BNR pentru 25 ianuarie 2023.

Specialiștii de la Banca Națională a României au emis noi cotații pentru valorile de circulație precum: euro, dolar sau liră sterlină. Experții au oferit detalii despre evoluția acestor monede și alte amănunte despre restul cotațiilor. Iată cât costă acestea la casele de schimb și ce spun specialiștii despre inflația din ultima perioadă? Românii abia mai pot ține pasul cu cheltuielile.

Curs BNR pentru 25 ianuarie 2023

Experții de la Banca Națională a României au emis alte cotații și valori importante. Ai mai jos evoluția monedelor de circulație internațională precum: euro, dolar sau liră sterlină, dar și modificările din dreptul Indicelui ROBOR.

Aceștia au stabilit că indicele calculat la 3 luni a rămas la 7.28%, cel calculat la 6 luni a rămas la 7.54% și cel calculat la 12 luni a rămas la valoarea de 7.91%.

Curs valutar pentru: Euro

1 euro – 4.9016 Lei (variația negativă -0.0182 Lei)

Un euro a avut în cursul anterior valoarea totală de 4.9198 de lei, alături de variația negativă de -0.0057, conform specialiștilor de la Banca Națională a României.

Curs valutar pentru: Dolar

1 dolar – 4.5101 Lei (variația negativă -0.0031 Lei)

Un dolar a avut în cursul anterior valoarea totală de 4.5132 de Lei, alături de variația negativă de -0.0319 a României, au mai arătat experții de la BNR.

Curs valutar pentru: Liră sterlină

1 liră sterlină – 5.5473 Lei (variația negativă -0.0389 Lei)

O liră sterlină a avut în cursul anterior valoarea totală de 5.5862 de lei, alături de variația negativă de -0.0320, au arătat specialiștii de la Banca Națională a României.

Ce trebuie să știi despre inflație?

Inflația este generată de o creștere generală a prețurilor și de o scădere a puterii de cumpărare a monedei naționale. Din păcate, toate statele sunt lovite în zilele acestea de fenomenul menționat.

Mulți oameni se plâng în special de traiul din ce în ce mai costisitor, dar mai ales de creșterea costului anumitor produse de bază. Unul din cei mai importanți factori declanșatori de inflație este creșterea costurilor de producție a anumitor bunuri. Motivele pentru aceste creșteri pot fi multiple:

  • Majorarea unor accize care controlează prețul combustibilului sau al energiei electrice
  • Scumpirea costurilor pentru achiziționarea de materie primă
  • Impunerea de noi taxe vamale sau de embargouri
  • Chiar și anumite decizii politice ce au efecte directe asupra produselor ș.a.m.d.

BNR a conturat o serie de prognoze referitoare la evoluția inflației în România, în 2023. Din păcate, românii sunt nevoiți să suporte în continuare prețurile piperate pentru că abia la finele anului care abia a început există unele speranțe care arată că inflația va scădea sub pragul psihologic de 10%.

,,S-a reamintit ca prognoza publicata in Raportul asupra inflatiei din noiembrie 2022, avand ca prezumtie sistarea schemelor de plafonare in luna septembrie 2023, anticipa o descrestere graduala a ratei anuale a inflatiei pana in semestrul I 2024, dar mai accentuata ulterior, implicand un nivel de 11,2 la suta al acesteia in decembrie 2023, insa de 4,2 la suta la finele orizontului prognozei – situat totusi usor deasupra intervalului tintei”, explica analistii BNR.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Simona Halep va fi EXCLUSĂ. Decizia care se pregătește în circuitul WTA
Capital.ro
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște: ”Se vor încadra în graficul pe care l-am agreat”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Lovitură finală pentru KARL NEHAMMER! PE l-a AMENINȚAT direct pe cancelarul Austriei
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro