Curs valutar BNR luni, 6 aprilie. Cât platim astăzi pentru un euro?

Curs valutar BNR luni, 6 aprilie. Cât platim astăzi pentru un euro?
Vom trece printr-o criză economică la nivel global? Vești bune de la analiștii financiari

Specialiștii de la Banca Națională a României au emis un nou curs valutar. Care sunt cotațiile pentru azi, 6  aprilie? Iată evoluția monedelor de circulație internațională și a Indicelui ROBOR din ultima perioadă!

Curs valutar BNR pentru vineri, 6 aprilie

Banca Națională a României (BNR) va actualiza valoarea monedelor lumii luni, 6 aprilie 2020. Data precedentă, 3 aprilie, euro a valorat 4.8286 Lei, dolarul a costat4.4674 Lei, iar lira sterlină a atins valoarea de 5.4858 Lei. Pe 18 martie, aurul, considerat de investitori un metal de refugiu și investiție sigură în vremuri grele, a câștigat 6 lei față de zilele precedente și a ajuns la 213 lei pe gram.

Curs valutar BNR pentru: Euro

1 Euro = 4.8280 Lei ( -0.0006Lei)

Un euro a avut în cursul precedent valoarea totală de 4.8286 Lei, conform Băncii Națională a României.

Curs valutar BNR pentru: Dolar

1 Dolar = 4,4671 Lei (-0.0003‬ Lei)

Un dolar a avut în cursul precedent valoarea de 4.4674 Lei,  arată Banca Națională a României.

Curs valutar BNR pentru: Liră sterlină

1 Liră sterlină =5.4926 Lei (-0.0068‬ Lei)

O liră sterliă a avut în cursul anterior indicat de către Banca Națională a României valoarea totală de 5.4858 Lei, crescut cu +0.0417 Lei.

Cât platim astăzi pentru un euro?

Specialiștii de la Banca Națională a României indică, în jurul orelor 13:10, noile cotații. Până atunci, iată evoluția monedelor de circulație și  a Indicelui ROBOR! Indicele a crescut considerabil! Cel calculat la 3 luni s-a mărit cu +0.02, ajuns astfel la 2.57%, cel calculat la 6 luni a crescut cu +0.02, ajungând astfel la 2.64%, iar cel calculat la 12 luni a ajuns la 2.67%, mărit cu +0.01. „Din păcate, în ultima vreme, rata inflației a înregistrat o evoluție ascendentă, trend care pare să se păstreze și în viitor. Creșterile salariale nu au făcut decât să crească apetitul de cumpărare al românilor, fapt care se traduce prin scumpirea tuturor articolelor de pe piață și, automat, în deprecierea puterii de cumpărare a leului, rezultând creșterea inflației”, arată financer.ro. 

„Cei care vorbesc de „dobânda la dobândă” (capitalizarea dobânzii) nu înțeleg cum funcționează o piață financiară, cum funcționează o economie în general. Pe perioada celor nouă luni de zile, cât se amână plata ratelor, sistemul financiar-bancar trebuie să funcționeze, or pierderile suferite s-ar fi repercutat asupra celor care își vor plăti în continuare ratele la timp. Tot ceea ce plătim noi astăzi, vom plăti prin taxe în viitor. Tot ceea ce pierd companiile astăzi va fi taxat în alte costuri”
Florin Cîțu (Sursa: Digi 24)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI