29 iun. 2021 | 09:38

Curs valutar 29 iunie 2021. Care sunt cotațiile de azi

Curs Valutar
Curs valutar 29 iunie 2021. Care sunt cotațiile de azi
Curs BNR pentru azi, 29 iunie

Specialiștii din cadrul Băncii Naționale a României au emis un nou curs valutar pentru data de marți, 29 iunie. Care sunt cotațiile monedelor de circulație precum: euro, dolar sau liră sterlină? Vezi aici valorile totale și variațiile acestora!

Cur valutar pentru azi, 29 iunie

Speciliștii de la Banca Națională a României au emis un nou curs valutar pentru azi, 29 iunie. Noile valori și variații ale acestora vor veni în prim-plan în jurul orelor 13:10. Până atunci, ai aici evoluția monedelor de circulație internațională precum: euro, dolar și liră sterlină, dar și Indicelui ROBOR!

Indicele ROBOR a prezentat modificări în cadrul calculului la 3 luni. Concret, ajuns la 1.51% după o creștere de +0.01. Cel la 6 luni a rămas la 1.64% și cel calculat la 12 luni a rămas și el la valoarea anterioară – 1.75%.

Curs BNR pentru: euro

1 Euro – 4.9262 Lei (variația pozitivă +0.0002 Lei)

Un euro a avut în cursul menționat anterior valoarea totală de 4.9260 Lei, alături de variația pozitivă de +0.0006 Lei, conform Băncii Naționale a României.

Curs BNR pentru: dolar

1 Dolar – 4.1357 Lei (variația pozitivă +0.0101 Lei)

Un dolar a avut în cursul prezentat anterior valoarea totală de 4.1256 Lei, alături de variația pozitivă de +0.0015 Lei, arată Banca Națională a României.

Curs BNR pentru: liră sterlină

1 Liră sterlină – 5.7335 Lei (variația negativă -0.0078 Lei)

O liră sterlină a avut valoarea totală de 5.7413 de Lei în cursul anterior, alături de variația pozitivă de +0.0048 de Lei, conform datelor oficiale ale Băncii Naționale a României.

BNR măsuri COVID-19

Banca Națională a României a adoptat un nou pachet de măsuri în contextul pandemic pentru a atenua efectele negative ale crizei provocate de pandemia de noul coronavirus asupra populației și companiilor românești:

-măsuri de politică monetară: (1) reducerea ratei dobânzii de politică monetară cu 0,5 puncte procentuale, de la 2,5% la 2% și (2) îngustarea coridorului format de ratele dobânzilor facilităților permanente în jurul ratei dobânzii de politică monetară la ±0,5 puncte procentuale de la ±1 punct procentual. Astfel, rata dobânzii pentru facilitatea de depozit se menține la 1,5%, iar rata dobânzii Lombard se reduce la 2,5% de la 3,5%. Efectul așteptat va fi acela de a scădea dobânzile la credite atât pentru populație, cât și pentru companii; (3) furnizarea de lichiditate băncilor și (4) cumpărarea de titluri de stat în lei de pe piața secundară pentru finanțarea în bune condiții a economiei reale și a sectorului public.
-măsuri privind flexibilizarea cadrului de reglementare pentru ca instituțiile de credit și IFN-urile să poată ajuta persoanele și companiile cu credite: împrumutătorii vor putea să amâne la plată creditele oricărei persoane fizice și juridice afectate de epidemia COVID‑19, fără aplicarea condițiilor ce vizează gradul de îndatorare, limitarea creditului în funcție de valoarea garanției și durata maximă a creditului de consum.
-măsuri privind rezoluția bancară: amânarea cu 3 luni, cu posibilitate de prelungire până la 6 luni, a termenului de colectare a contribuțiilor anuale la fondul de rezoluție bancară pentru anul 2020; amânarea termenelor de raportare a unor informații aferente planificării rezoluției.
-măsuri operaționale: asigurarea unei bune funcționări a sistemelor de plăți și de decontare în monedă națională, în vederea desfășurării, în condiții normale, a tranzacțiilor comerciale și financiare; BNR va asigura bancilor fluxuri neîntrerupte de numerar pentru toate operațiunile, inclusiv cele de lichidități pentru bancomate. (Sursa: bnr.ro)

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 18-24 octombrie. Două zodii primesc vești bune, iar un nativ trece printr-o situație tensionată
Click.ro
„Putin are o retorică din ce în ce mai iresponsabilă.” Reacția NATO după ce o dronă rusească a pătruns în spațiul aerian al României
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
Scandal uriaș în lumea divelor. Ilinca Vandici și Lora, vorbe usturătoare
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Vladimir Putin a renunțat, e definitiv! Decizia ISTORICĂ a Rusiei. Toată planeta aştepta anunțul
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
VIN BANII pentru ajutorul de încălzire! Iată cine primește banii
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Imagini din garsoniera în care locuiește Ioana Tufaru, după ce a plecat din casa lui Gigi Becali: „Luca are în sfârșit camera lui”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro