Curs BNR pentru 4 iunie 2021. Cât costă un euro

Curs BNR pentru 4 iunie 2021. Cât costă un euro
Curs BNR pentru 4 iunie 2021. Care sunt noile cotații?

Specialiștii de la Banca Națională a României  au emis un nou curs valutar. Care sunt noile valori ale monedelor de circulație internațională precum: euro, dolar sau liră sterlină? Iată și schimbările din dreptul Indicelui ROBOR!

Curs BNR pentru 4 iunie 2021

Specialiștii de la Banca Națională a României vin cu un nou curs valutar. Aceștia vor pune la dispoziție românilor noile cotații în jurul orelor 13:00. Până atunci, ai aici evoluția indicelui ROBOR.

Acesta și-a schimbat procentul doar în dreptul calculului la 3 luni. Concret, cel la 3 luni a scăzut cu -0.01, ajuns astfel la 1.52%, cel calculat la 6 luni a rămas la 1.65%, iar cel calculat la 12 luni a rămas neschimbat la 1.74%.

„ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata de dobândă la care o bancă împrumută lichiditate altor bănci. Ratele de referintă ROBOR se stabilesc pentru 8 scadențe: O/N (overnight), T/N (tomorrow), 1W (1 săptămană), 1M (1 lună), 3M (3 luni), 6M (6 luni), 9M (9 luni) și 12M (12 luni).

Începând cu 11 noiembrie, BNR a renunțat să mai comunice ROBOR 9M. Indicele ROBOR se calculează zilnic și are că referintă media aritmetică a cotațiilor de dobandă utilizate de zece bănci selectate de BNR.”, conform cursbnr.ro

Curs BNR pentru: Euro

1 Euro – 4.9228 Lei (variația pozitivă +0.0001 Lei)

Un euro a avut în cursul prezentat anterior valoarea totală de 4.9227 Lei, alături de variația pozitivă de +0.0030 Lei, conform Băncii Naționale a României.

Curs BNR pentru: Dolar

1 Dolar – 4.0636 Lei (variația pozitivă +0.0255 Lei)

Un dolar a avut în cursul anterior valoarea de 4.0381 Lei, alături de variația negativă -0.0019 Lei, conform informațiilor oferite de specialiștii de la Banca Națională a României.

Curs BNR pentru: Liră sterlină

1 Liră sterlină – 5.7405 Lei (variația pozitivă +0.0141 Lei)

O liră sterlină a avut în cursul anterior valoarea totală de 5.7264 de Lei, alături de variația pozitivă de +0.0135, conform informațiilor oferite de Banca Națională a României.

Măduri BNR în pandemie

-măsuri de politică monetară: (1) reducerea ratei dobânzii de politică monetară cu 0,5 puncte procentuale, de la 2,5% la 2% și (2) îngustarea coridorului format de ratele -dobânzilor facilităților permanente în jurul ratei dobânzii de politică monetară la ±0,5 puncte procentuale de la ±1 punct procentual. Astfel, rata dobânzii pentru facilitatea de depozit se menține la 1,5%, iar rata dobânzii Lombard se reduce la 2,5% de la 3,5%. Efectul așteptat va fi acela de a scădea dobânzile la credite atât pentru populație, cât și pentru companii; (3) furnizarea de lichiditate băncilor și (4) cumpărarea de titluri de stat în lei de pe piața secundară pentru finanțarea în bune condiții a economiei reale și a sectorului public.
-măsuri privind flexibilizarea cadrului de reglementare pentru ca instituțiile de credit și IFN-urile să poată ajuta persoanele și companiile cu credite: împrumutătorii vor putea să amâne la plată creditele oricărei persoane fizice și juridice afectate de epidemia COVID‑19, fără aplicarea condițiilor ce vizează gradul de îndatorare, limitarea creditului în funcție de valoarea garanției și durata maximă a creditului de consum.
-măsuri privind rezoluția bancară: amânarea cu 3 luni, cu posibilitate de prelungire până la 6 luni, a termenului de colectare a contribuțiilor anuale la fondul de rezoluție bancară pentru anul 2020; amânarea termenelor de raportare a unor informații aferente planificării rezoluției.
-măsuri operaționale: asigurarea unei bune funcționări a sistemelor de plăți și de decontare în monedă națională, în vederea desfășurării, în condiții normale, a tranzacțiilor comerciale și financiare; BNR va asigura bancilor fluxuri neîntrerupte de numerar pentru toate operațiunile, inclusiv cele de lichidități pentru bancomate.

(Sursa: bnr.ro)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI