Curs BNR pentru 4 aprilie 2022. Cât costă euro azi

Specialiștii de la Banca Națională a României au emis un nou curs valutar pentru a anunța noile valori ale cotațiilor de circulație internațională. Ai mai jos valorile totale ale monedelor și variațiile acestora. Care a fost evoluția lor din ultima perioadă și de ce schimbări a avut parte Indicele ROBOR? Ce detalii oferă experții despre inflație și despre dorința românilor pentru valută din ultima perioadă?

Curs BNR pentru 4 aprilie 2022: noile valori

Specialiștii de la Banca Națională a României au emis un nou curs valutar. Noile valori ale cotațiilor urmează să fie actualizate în jurul orelor 13:10.

Până atunci, ai mai jos evoluția acestora și a variațiilor lor. De asemenea, tot aici descoperi schimbările de care a avut parte Indicele ROBOR.

Indicele ROBOR calculat la 3 luni nu a avut parte de nicio modificare, rămânând astfel la 4.6%. Cel calculat la 6 luni a crescut cu +0.01, ajuns astfel la 4.69%, iar cel calculat la 12 luni a rămas la 4.73%.

,,ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata de dobândă la care o bancă împrumută lichiditate altor bănci.

Ratele de referintă ROBOR se stabilesc pentru 8 scadențe: O/N (overnight), T/N (tomorrow), 1W (1 săptămană), 1M (1 lună), 3M (3 luni), 6M (6 luni), 9M (9 luni) și 12M (12 luni)”, arată site-ul oficial al BNR.

Curs BNR pentru: euro

1 euro – 4.9437 Lei (variația negativă -0.0017 Lei)

Un euro a avut în cursul anterior valoarea totală de 4.9454 Lei, alături de variația negativă de -0.0012 Lei, au arătat specialiștii de la Banca Națională a României.

Curs BNR pentru: dolar

1 dolar – 4.4875 Lei (variația pozitivă +0.0112 Lei)

Un dolar a avut în cursul anterior valoarea totală de 4.4763 Lei, alături de variația pozitivă +0.0255 Lei de lei, conform informațiilor oferite de specialiștii de la Banca Națională a României.

Curs BNR pentru: liră sterlină

1 liră sterlină – 5.8850 Lei (variația pozitivă +0.0088 Lei)

O liră sterlină a avut în cursul anterior valoarea totală de 5.8762 de lei, alături de variația pozitivă de +0.0388 de lei, conform informațiilor oferite de specialiștii de la Banca Națională a României.

,,Se fac transporturi de la tezaurele regionale către unități”

,,Observăm un apetit pentru numerarul în valută – vorbim de sume mici, care să acopere cheltuielile pe o lună două, așa cum la debutul pandemiei, oamenii își făceau provizii și goleau rafturile supermarketurilor.

Dar nu este nicio problemă în asigurarea valutei necesare. Așa cum la supermarket, aduci marfă din depozit, și în bănci s-a pus în funcțiune logistica necesară pentru a acoperi vârful de cerere.

Se fac transporturi de la tezaurele regionale către unități și se realizează chiar și importuri de valută cu avionul”, a mai detaliat acesta despre situația în care ne aflăm și dorințele românilor din prezent din cauza contextului actual în cadrul unui interviu pentru economica.net.