Curs BNR pentru 26 ianuarie. Cât costă euro

Curs BNR pentru 26 ianuarie. Cât costă euro
Curs BNR pentru 26 ianuarie: care sunt noile cotații?

Specialiștii de la Banca Națională a României au emis un nou curs valutar. Află care sunt noile cotații ale monedelor de circulație internațională precum: dolar, euro sau liră sterlină! Iată evoluția acestora și a Indicelui ROBOR!

Curs BNR pentru 26 ianuarie

Specialiștii de la Banca Națională a României au emis un nou curs BNR pentru azi, 26 ianuarie. Noile cotații urmează să vină în prim-plan pe site-ul oficial în jurul orelor 13:10, dar și aici. Până atunci, ai mai jos evoluția monedelor de circulație internațională precum: dolar, euro sau liră sterlină, dar și evoluția Indicelui ROBOR.

Indicele ROBOR calculat la 3 luni a rămas la 3.05%, cel calculat la 6 luni a rămas la 3.21% și cel la 12 luni a rămas la 3.29%. Niciun calcul nu s-a modificat în această zi, conform specialiștilor de la Banca Națională a României.

„ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata de dobândă la care o bancă împrumută lichiditate altor bănci. Ratele de referintă ROBOR se stabilesc pentru 8 scadențe: O/N (overnight), T/N (tomorrow), 1W (1 săptămană), 1M (1 lună), 3M (3 luni), 6M (6 luni), 9M (9 luni) și 12M (12 luni)”, arată site-ul oficial al BNR.

Curs BNR pentru: Euro

1 euro – 4.9443 Lei (variația pozitivă +0.0003 Lei)

Un euro a avut în cursul anterior valoarea totală de 4.9440 Lei, alături de variația negativă de -0.0009 Lei, conform specialiștilor de la Banca Națională a României.

Curs BNR pentru: Dolar

1 dolar – 4.3840 Lei (variația pozitivă +0.0024 Lei)

Un dolar a avut în cursul anterior valoarea totală de 4.3816 Lei, alături de variația pozitivă de +0.0202 Lei, conform specialiștilor de la Banca Națională a României.

Curs BNR pentru: Liră sterlină

1 liră sterlină – 5.9238 Lei (variația pozitivă +0.0230 Lei)

O liră sterlină a avut în cursul anterior valoarea totală de 5.9008 de Lei, alături de variația negativă de -0.0170 de Lei, au arătat specialiștii de la Banca Națională a României.

Bancnotă de 20 de lei

„Începând cu data de 1 decembrie 2021, Banca Naţională a României va pune în circulaţie o bancnotă cu valoarea nominală de 20 lei. Noua bancnotă va fi prezentată publicului vineri, de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Este prima bancnotă cu putere circulatorie pe care este prezentă o personalitate feminină: Ecaterina Teodoroiu. Se răspunde astfel interesului public legitim, care a găsit o largă susținere la nivelul societății, susținându-se consolidarea egalității de gen și a rolului major al personalităților feminine în istoria și societatea românească”, anunță BNR.

„Punerea în circulație a bancnotei cu valoarea nominală de 20 lei se va face prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași şi Timiș ale Băncii Naţionale a României, cu ocazia efectuării plăților în numerar către instituțiile de credit/Trezoreria Statului”, potrivit comunicatului de presă transmis de Banca Națională a României despre noua bancnotă ce a fost pusă în circulație de la 1 decembrie a.c.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI