24 mart. 2022 | 07:49

Curs BNR pentru 24 martie 2022. Care sunt noile cotații

Curs Valutar
Curs BNR pentru 24 martie 2022. Care sunt noile cotații
Curs BNR pentru 24 martie 2022

Specialiștii de la Banca Națională a României au emis un nou curs pentru cotațiile de azi, 24 martie. Vezi mai jos care sunt noile valori ale monedelor de circulație internațională precum: euro, dolar sau liră sterlină. Iată și schimbările pe care le-a întâmpinat Indicele ROBOR în ultimele luni. Care este evoluția lui și ce spun specialiștii despre modificările aferente și cererile românilor din ultima perioadă?

Curs BNR pentru 24 martie 2022

Specialiștii de la Banca Națională a României au emis un nou curs pentru ziua de 24 martie 2022. Noile cotații vor fi actualizate în jurul orelor 13:10.

Pânâ atunci, ai mai jos evoluția valorilor și a Indicelui ROBOR din ultima perioadă. Cel calculat la 3 luni a ajuns la totalul de 4.55%, alături de majorarea +0.02, cel calculat la 6 luni a ajuns la 4.65%, alături de majorarea +0.01, iar cel calculat la 12 luni a crescut cu +0.03 și a ajuns astfel la 4.72%.

,,ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata de dobândă la care o bancă împrumută lichiditate altor bănci.

Ratele de referintă ROBOR se stabilesc pentru 8 scadențe: O/N (overnight), T/N (tomorrow), 1W (1 săptămană), 1M (1 lună), 3M (3 luni), 6M (6 luni), 9M (9 luni) și 12M (12 luni)”, arată site-ul oficial al BNR.

Curs BNR pentru: euro

1 euro – 4.9490 Lei (variația pozitivă +0.0031 Lei)

Un euro a avut valoarea totală de 4.9459 Lei în cursul prezentat anterior, alături de variația +0.0007 Lei, au arătat specialiștii de la Banca Națională a României.

Curs BNR pentru: dolar

1 dolar – 4.5050 Lei (variația pozitivă +0.0091 Lei)

Un dolar a avut totalul de 4.4959 Lei, alături de variația negativă de -0.0001 Lei, au arătat specialiștii de la Banca Națională a României.

Curs BNR pentru: liră sterlină

1 liră sterlină – 5.9419 Lei (variația negativă -0.0016 Lei)

Specialiștii de la Banca Națională a României au arătat în cursul anterior că o liră sterlină a avut totalul de 5.9435 Lei, alături de variația pozitivă +0.0080 Lei.

Ce spun specialiștii?

Experții au adus în prim-plan dorința românilor de a cumpăra valută în perioada războiului dintre Rusia și Ucraina.

,,Observăm un apetit pentru numerarul în valută – vorbim de sume mici, care să acopere cheltuielile pe o lună două, așa cum la debutul pandemiei, oamenii își făceau provizii și goleau rafturile supermarketurilor. Dar nu este nicio problemă în asigurarea valutei necesare.

Așa cum la supermarket, aduci marfă din depozit, și în bănci s-a pus în funcțiune logistica necesară pentru a acoperi vârful de cerere.

Se fac transporturi de la tezaurele regionale către unități și se realizează chiar și importuri de valută cu avionul”, a mai detaliat acesta despre situația în care ne aflăm și dorințele românilor din prezent din cauza contextului actual în cadrul unui interviu pentru economica.net.

Parteneri
Ion Țiriac, internat într-un spital din Viena. Miliardarul acuză probleme de sănătate
Redactia.ro
Fără cafea sau duș dimineața. Cele 5 obiceiuri pe care dacă le aplici după ce te-ai trezit îți vor schimba restul zilei, conform Harvard
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Și-a făcut iubit cu nevastă și copii acasă! Artista a fost prinsă cu bărbatul însurat pe străzile din București! Incredibil!
Unica.ro
Liviu Vârciu, perderi de 1.000 de euro pe zi. Producția noului film l-a costat o avere
EVZ.ro
Văduva lui Gabi Stângău, copleșită de durere în ziua în care ar fi aniversat doi ani de la nuntă. Ce semn divin a primit Diana Berințan: „Ești cu mine mereu” / FOTO
Spynews
RUSIA a dat ORDIN României. Avem termen doar 4 zile. Moscova ne amenință direct
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
Răsturnare privind ADERAREA la SCHENGEN! ZI DECISIVĂ AZI
Mediaflux
Anamaria Prodan versus Laurențiu Reghecampf! Războiul continuă! Cei doi se văd față în față la Tribunal, acum
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Unde a plecat Mario Fresh după ce a confirmat despărțirea de Alexia Eram. Alături de cine s-a fotografiat artistul
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro