Curs BNR pentru 11 ianuarie. Ce valoare are euro astăzi

Curs BNR pentru 11 ianuarie. Ce valoare are euro astăzi
Curs BNR pentru 11 ianuarie

Specialiștii de la Banca Națională a României au adus în prim-plan noi cotații pentru monedele de circulația internațională precum: euro, dolar sau liră sterlină. Află care au fost variațile acestora și ce evoluție a avut Indicele ROBOR?

Curs BNR pentru 11 ianuarie: care sunt noile valori?

Specialiștii de la Banca Națională a României au emis un nou curs pentru monedele de circulație internațională precum: euro, dolar sau liră sterlină. Tot aici ai și evoluția Indicelui Robor din ultima perioadă.

Cel calculat la 3 luni a rămas la 3.05%, cel calculat la 6 luni a crescut cu +0.01, ajuns la 3.18%, iar cel calculat la 12 luni a rămas la 3.26%. Noile valori ale monedelor urmează să vină în atenția tuturor în jurul orelor 13:10 pe site-ul oficial și aici.

  • „ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata de dobândă la care o bancă împrumută lichiditate altor bănci. Ratele de referintă ROBOR se stabilesc pentru 8 scadențe: O/N (overnight), T/N (tomorrow), 1W (1 săptămană), 1M (1 lună), 3M (3 luni), 6M (6 luni), 9M (9 luni) și 12M (12 luni)”, arată site-ul oficial al BNR.

Curs BNR pentru: euro

1 euro – 4.9452 Lei (variația pozitivă +0.0013 Lei)

Specialiștii Băncii Naționale a României au arătat în cursul anterior faptul că un euro a avut valoarea totală de 4.9439 Lei, alături de variația pozitivă de +0.0003 Lei.

Curs BNR pentru: dolar

1 dolar – 4.3637 Lei (variția negativă -0.0010 Lei)

Un dolar a avut în cursul anterior valoarea totală de 4.3647 Lei, alături de variația negativă de -0.0073 Lei, au arătat specialiștii de la Banca Națională a României.

Curs BNR pentru: liră sterlină

1 liră sterlină – 5.9370 Lei (variația pozitivă +0.0084 Lei)

O liră sterlină a avut în cursul prezentat anterior valoarea totală de 5.9286 de Lei, alături de variația pozitivă de +0.0078 de Lei, au informat specialiștii de la Banca Națională a României.

Detalii despre bancnota de 20 de lei

„Începând cu data de 1 decembrie 2021, Banca Naţională a României va pune în circulaţie o bancnotă cu valoarea nominală de 20 lei. Noua bancnotă va fi prezentată publicului vineri, de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Este prima bancnotă cu putere circulatorie pe care este prezentă o personalitate feminină: Ecaterina Teodoroiu. Se răspunde astfel interesului public legitim, care a găsit o largă susținere la nivelul societății, susținându-se consolidarea egalității de gen și a rolului major al personalităților feminine în istoria și societatea românească”, anunță BNR.

„ Punerea în circulație a bancnotei cu valoarea nominală de 20 lei se va face prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași şi Timiș ale Băncii Naţionale a României, cu ocazia efectuării plăților în numerar către instituțiile de credit/Trezoreria Statului”, potrivit comunicatului de presă transmis de Banca Națională a României despre noua bancnotă ce a fost pusă în circulație de la 1 decembrie a.c.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI