10 mart. 2022 | 09:34

Curs BNR pentru 10 martie 2022. Cât costă euro

Curs Valutar
Curs BNR pentru 10 martie 2022. Cât costă euro
Curs BNR pentru 10 martie. Care sunt noile cotații pentru azi?

Specialiștii de la Banca Națională a României au emis un nou curs pentru azi, 10 martie 2022. Ai mai jos valorile totale ale monedelor de circulație internațională precum: euro, dolar sau liră sterlină. De asemenea, poți viziona și evoluția lor și și evoluția Indicelui ROBOR! Iată mai multe detalii de la specialiști despre inflație și despre situația monedei naționale. Care sunt noile schimbări?

Curs BNR pentru 10 martie 2022

Specialiștii de la Banca Națională a României au emis un nou curs valutar pentru monedele de circulație internațională precum: euro, dolar și liră sterlină. Noile cotații vor fi actualizate aici și pe site-ul oficial al BNR în jurul orelor 13:10. Până atunci, ai mai jos evoluția lor și a Indicelui ROBOR.

Indicele ROBOR calculat la 3 luni a crescut cu +0.03, ajuns astfel la 4.34%, cel calculat la 6 luni a crescut cu +0.03, ajuns la 4.41%, iar cel calculat la 12 luni a ajuns la 4.49%, crescut tot cu +0.03.

,,ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata de dobândă la care o bancă împrumută lichiditate altor bănci. Ratele de referintă ROBOR se stabilesc pentru 8 scadențe: O/N (overnight), T/N (tomorrow), 1W (1 săptămană), 1M (1 lună), 3M (3 luni), 6M (6 luni), 9M (9 luni) și 12M (12 luni)”, arată site-ul oficial al BNR.

Curs BNR pentru: euro

1 euro – 4.9488 Lei (variație negativă -0.0002 Lei)

Un euro a avut în cursul prezentat anterior valoarea totală de 4.9490 Lei, alături de variația negativă de -0.0002 Lei, au arătat specialiștii de la Banca Națională a României.

Curs BNR pentru: dolar

1 dolar – 4.4859 Lei (variația negativă -0.0210 Lei)

Un dolar a avut în cursul anterior valoarea totală de 4.5069 Lei, alături de variația negativă de -0.0424 Lei, au arătat specialiștii de la Banca Națională a României.

Curs BNR pentru: liră sterlină

1 liră sterlină – 5.9016 Lei (variația negativă -0.0353 Lei)

O liră sterlină a avut în cursul anterior valoarea totală de 5.9369 Lei, alături de variația negativă de -0.0332 Lei, coform datelor oferite de specialiștii BNR.

Românii cumpără mai multă valută

Românii au început să fie interesați de cursul valutar și de cumpărarea valutei. Conflictul dintre Rusia și Ucraina lasă urme și pe plan financiar, susține un specialist. Directorul General al CEC Bank și președinte al ARB susține că nu sunt motive de îngrijorare momentan și că în România intră suficientă valută.

,,Observăm un apetit pentru numerarul în valută – vorbim de sume mici, care să acopere cheltuielile pe o lună două, așa cum la debutul pandemiei, oamenii își făceau provizii și goleau rafturile supermarketurilor. Dar nu este nicio problemă în asigurarea valutei necesare.

Așa cum la supermarket, aduci marfă din depozit, și în bănci s-a pus în funcțiune logistica necesară pentru a acoperi vârful de cerere. Se fac transporturi de la tezaurele regionale către unități și se realizează chiar și importuri de valută cu avionul”, a mai detaliat acesta în cadrul unui interviu pentru economica.net.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro