Curs BNR 16 iulie 2021. Cât costă euro la final de săptămână

de: Năstase Mirabela
16 07. 2021

Specialiștii de la Banca Națională a României au emis un nou curs. Aceștia au indicat valorile de azi ale monedelor de circulație internațională precum: euro, dolar și liră sterlină. Care a fost evoluția Indicelui ROBOR?

Curs BNR pentru vineri, 16 iulie 2021

Specialiștii de la Banca Națională a României au emis un nou curs pentru cotațiile de azi, 16 iulie. Noile valori și cotații urmează să-și facă apariția pe site-ul oficial al BNR și aici în jurul orelor 13:10.

Până atunci, ai mai jos evoluția monedelor de circulație internaționale precum: euro, dolar și liră sterlină, dar și evoluția Indicelui ROBOR. Cei de la BNR au mai arătat că Indicele ROBOR nu a avut parte de modificări în calculele de la 3 luni, 6 luni sau 12 luni. Acestea au rămas la: 1.51%, 1.65%, 1.76%

Curs BNR pentru: Euro

1 Euro – 4.9274 Lei (-0.0003 Lei)

Un euro a avut în cursul anterior valoarea de 4.9277 Lei, alături de variația negativă de -0.0006 Lei, conform specialiștilor de la Banca Națională a României.

Curs BNR pentru: Dolar

1 Dolar – 4.1687 Lei (+0.0080 Lei)

Un dolar a avut în cursul anterior valoarea totală de 4.1607 Lei, alături de variația negativă de -0.0185 Lei, conform specialiștilor de la Banca Națională a României.

Curs BNR pentru: Liră sterlină

1 Liră sterlină – 5.7641 (+0.0088)

O liră sterlină a avut în trecut valoarea totală de 5.7553 Lei, alături de variația negativă 0.0321 Lei, au mai arătat specialiștii de la Banca Națională a României.

Măsuri BNR

Reprezentanții au indicat o serie de măsuri pentru clienții BNR speciale în contextul pandemic. Acestea au în vizor și flexibiltatea cadrului de reglementare sau rezoluția bancară ori termene de colectare a contribuțiilor anuale la diverse fonduri.

  • măsuri privind flexibilizarea cadrului de reglementare pentru ca instituțiile de credit și IFN-urile să poată ajuta persoanele și companiile cu credite: împrumutătorii vor putea să amâne la plată creditele oricărei persoane fizice și juridice afectate de epidemia COVID‑19, fără aplicarea condițiilor ce vizează gradul de îndatorare, limitarea creditului în funcție de valoarea garanției și durata maximă a creditului de consum.
  • măsuri privind rezoluția bancară: amânarea cu 3 luni, cu posibilitate de prelungire până la 6 luni, a termenului de colectare a contribuțiilor anuale la fondul de rezoluție bancară pentru anul 2020; amânarea termenelor de raportare a unor informații aferente planificării rezoluției.
  • măsuri operaționale: asigurarea unei bune funcționări a sistemelor de plăți și de decontare în monedă națională, în vederea desfășurării, în condiții normale, a tranzacțiilor comerciale și financiare; BNR va asigura bancilor fluxuri neîntrerupte de numerar pentru toate operațiunile, inclusiv cele de lichidități pentru bancomate.