Curiozități despre gemeni, marea enigmă a geneticii. Trăiesc mai mult decât restul populației
Gemenii sunt încă un subiect foarte interesant pentru toată lumea. Cercetătorii încă își pun întrebări despre aceștia, dat fiind faptul că apar cazuri care continuă să uimească orice știință.
Gemenii, enigma geneticii. Care sunt cele mai mari curiozități?
Mulți s-au întrebat dacă nu cumva gemenii au aceleași amprente, dacă au și același ADN. Ei bine, cu toate că au același ADN, acesta nu arată exact la fel. Iată cele mai mari curiozități despre copiii gemeni!
1. Gemenii pot avea tați diferiți
Un caz care a făcut înconjurul lumii a fost acela a doi copii gemeni care au tați diferiți. Hilda Hutcherson, doctor și profesor la Universitatea Columbia, a claridicat situația produsă. „În mod normal, fiecare femeie are câte un ovul în fiecare lună. O femeie a avut însă doua ovule în același timp. Ea a întreținut relații sexuale cu doi bărbați la o diferență de cinci zile. Pentru că sperma poate rămâne viabila pentru câteva zile, iată! Doi copii, doi tați diferiți”
2. Gemenii sunt mai susceptibili de a scrie cu stânga
Un studiu belgian din 1996 arată că unul din cinci gemeni, fraternali sau identici, sunt stângaci.
3. E mai posibil ca o femeie înaltă să nască gemeni
Un studiu din 2006 a constatat că mamele de gemeni, tripleți sau mai mulți, au tendința de a fi cu 1,5 cm mai înalte decât mamele care poartă o sarcină cu un singur făt.
Gemenii trăiesc mai mult decât restul populației?
4. Gemenii ar trebui să fie născuți la 36-37 de săptămâni
Este indicat ca sarcina gemelară să fie dusă până la termenul de 36-37 de săptămâni pentru a reduce riscul de complicații sau moartea unuia dintre copii. Experții spun că acest caz se aplică în special gemenilor care împart aceeași placentă.„Majoritatea gemenilor nu ating pragul de 39 sau 40 de săptămâni, deoarece uterul mamei este întins, în mod semnificativ mai mult”, spune Dr. Greves.
5. Este posibil ca doi gemeni să fie de rase diferite
Poate părea greu de crezut, dar sunt gemeni care sunt de rase diferite, datorită părinților lor. Cu toate astea, cazurile sunt extrem de rare în întreaga lume.
6. Gemenii trăiesc mai mult decât copiii singuri
Un studiu din 2016, realizat de Universitatea din Washinghton, arăta că gemenii identici tind să trăiască mai mult decât gemenii fraternali, iar gemenii tind să trăiască mai mult decât restul populației.„Există un beneficiu în a avea pe cineva aproape, care să aibă grijă sau să îi pese de tine”, a spus autorul studiului și cercetătorul post-doctoral David Sharrow, într-un comunicat de presă. „Ei pot oferi suport emoțional sau material, care duce la o mai bună longevitate.”