Curentul electric din lămâi, invenţia unor studenţi din Craiova. Detaliul care ar putea revoluţiona lumea
Un grup de studenți din Craiova a șocat o lume întreagă cu o invenție incredibilă. Aceștia au reușit să obțină curent electric doar cu ajutorul unor lămâi. Tinerii au ieșit recent din laboratoare și au prezentat publicului descoperirea făcută. Ei au creat și ochelarii inteligenți care te ajută să repari orice de la distanță, roboți interactivi și mașini autonome. Iată cum au reușit să facă asta!
Curent electric din lămâi: invenția unor studenți din Craiova
Un grup de studenți din Craiova au ieșit în prim-plan cu o serie de invenții deosebite. Tinerii au ieșit recent din laboratoare pentru a prezenta noile descoperiri. Mai exact, ei au creat ochelarii inteligenți care te ajută să repari orice de la distanță, roboți interacțivi și mașini autonome.
Zeci de studenți de la Universitatea Craiova și-au prezentat acum invențiile în fața a sute de oameni. Unul dintre ei a reușit să pună bazele unei aplicații de teleasistență care funcționează prin intermediul unor ochelari inteligenți. De asemenea, aceasta detectează semnele, semafoarele și se conformează regulilor.
,,Robotul este programat de studenţii noştri astfel încât să dezvolte diverse aplicaţii, să întreţină un dialog şi să acţioneze în consecinţa inputurilor”, a precizat Mihai Stoicescu, referent universitar.
Mai mult decât atât, la noapte invențiilor a fost prezentată și soluția deosebită pentru a putea scăpa de poluare cu ajutorul unor lămâi.
Descoperiri care au schimbat lumea
Busolă: prima busolă a apărut între secolele IX și XI în China. Dispozitivul deosebit era realizat dintr-un minereu de fier magnetizat în mod natural. Mai târziu, tehnologia care stătea la baza busolei a ajuns în țările arabe și în Europa. Cu ajutorul ei au fost posibile descoperirile geografice de mai târziu. De asemenea, datorită invenției s-au intensificat schimburile comerciale pe mări și oceane.
Telefon: scoțianul Alexander Graham Bell a fost primul savant care a primit brevetul de invenție pentru telefon în anul 1876. Un secol mai târziu, a apărut și telefonul mobil.
Bec: invenția becului a schimbat lumea și a oferit posibilitatea de a împărți astfel timpul și de a fi activi și după lăsarea serii. Cel care a descoperit becul incandescent a fost Thomas Edison în anul 1987.
Ceasul: este instrumentul care măsoară timpul și indică ora. Acesta a trecut prin multe stadii de dezvoltare până a ajunge la forma actuală.
De-a lungul timpului au fost inventate: ceasurile solare (inventate de egipteni), ceasurile cu apă (inventate de greci), ceasurile cu arc (inventat de germanul Peter Henlein în 1577), ceasurile cu pendul (inventat de olandezul Christiaan Huygens în 1657, pornind de la ideea lui Galileo Galilei), ceasul deșteptător mecanic (inventat de americanul Levi Hutchins în 1787) și altele.