Cum vrea să scape de închisoare șoferul care a produs accidentul din Pantelimon. Ce a spus că i s-a întâmplat de fapt după incident

de: Ștefan R. Apostol
08 08. 2024

La finalul lunii trecute, într-o parcare din Parcul Pantelimon, doi copii de 9, resepctiv 7 ani, erau loviți de un șofer inconștient. Finalul a fost că unul din copii avea să moară, iar celălalt, fetița de 7 ani a rămas fără un picior. Din informațiile din anchetă s-a aflat ulterior cum vrea să scape de închisoare șoferul care a produs accidentul din Pantelimon, inclus ce a spus că i s-a întâmplat de fapt după incident.

Inconștiența unora, și drama unei familii

Nimeni nu anticipa că ceea ce ar fi trebuit să devină o zi de relaxare în familie, într-un parc, se va transforma într-o adevărată dramă. Parcarea din Parcul Pantelimon avea să devină scena unei tragedii, în urma căreia un băiețel de 9 ani și-a pierdut viața, iar sora acestuia, de 7 ani, a rămas mutilată pe viață.

Totul s-a produs ca urmare a inconștienței unui tânăr de 17 ani, care s-a urcat la volanul mașinii și, deși circula cu 40 de kilometri la oră, avea să producă aest accident.

Imaginile apărute ulterior în spațiul public, l-au surprins pe tânăr când se urcă la volan, aflându-seîn mașină alături de adevăratul proprietar. Și ca totul să devină și mai complicat, după producerea tragediei, alte camere de supraveghere aveau să-l surprindă plecând de la locul accidentului.

Cum vrea să scape de închisoare șoferul care a produs accidentul din Pantelimon

Datorită camerelor de supraveghere, tânărul de 17 ani avea să fie prins și arestat, dar conform unor surse judiciare, s-a aflat cum vrea să scape de închisoare șoferul care a produs accidentul din Pantelimon.

Aceleași surse judiciare au mai declarat că astăzi este ziua în care judecătorii vor decide dacă inculpatul va fi judecat în libertate sau va rămâne în arest până la data primei infățișări.

Cu toate astea, s-a aflat ce a spus că i s-a întâmplat de fapt după incident, și anume că drama s-ar fi produs din cauza unei denivelări d epe zona de accecs din parcare, și că acesta ar fi fost motivul pentru care a lovit cele 2 mașini și ulterior ar fi intrat în cei doi copii.

Ce a spus că i s-a întâmplat de fapt după incident, în fața judecătorilor

Adus azi în fața judecătorilor, pentru a afla dacă va rămâne sau nu în arest, tânărul de 17 ani a mai declarat că ar fi leșinat după primul impact, cu cele două mașini, și din acest motiv a pierdut controlul volanului, întrând în minorii care se plimbau cu trotinetele în parcare. Tot azi, avocatul acestuia declara în fața judecătorilor că „Nu a fost o faptă săvârşită cu intenţie”:

„Având în vedere că este un minor, apreciez că nu prezintă nivelul de pericol social care să impună menţinerea stării de arest preventiv.

Înţeleg că a săvârşit o faptă extrem de gravă, consecinţele sunt extrem de dificile, suntem alături de familia îndurerată, înţelegem ce s-a întâmplat, însă nu cred că lăsarea sa în arest la domiciliu va afecta în vreun fel bunul mers al anchetei. Este extrem de afectat şi este încă în mare stare de şoc. Gândiți-vă că este un copil de 16 ani.

Este adevărat, a provocat un accident grav, a murit un copil, a fost rănit grav celălalt copil, dar nu a fost o faptă săvârşită cu intenţie.”, a spus avocatul tânărului.

Dacă va rămâne sau nu în arestul preventiv, rămâne la latitudinea judecătorilor. Procurorii de caz au mai spus că la audierile de ieri, când a fost adus și proprietarul mașinii, s-a aflat cum s-ar fi produs accidentul din Pantelimon.

Cei doi au fost puși în fața imaginilor de pe camerele de supraveghere, care îi surprind când schimbă locurile în mașină, precum și momentul în care fug de la locul tragediei. Astfel că, amândoi se fac vinovați de acest accident. Cel care s-a aflat la volan este acuzat de omor și se află în arest preventiv, iar proprietarul mașinii este cercetat sub control judiciar.