Cum vor arăta oamenii peste 1.000 de ani. Ce schimbări se vor produce în corpul omenesc

Cum vor arăta oamenii peste 1.000 de ani. Ce schimbări se vor produce în corpul omenesc
Cum vor arăta oamenii peste 1.000 de ani. Ce schimbări se vor produce în corpul omenesc

Oamenii se schimbă de la un secol la altul, atât structural, cât și din punct de vedere fizic. Așadar, ne-am putea întreba încă de pe acum oare cum va arăta omenirea peste un mileniu.

Cum vor arăta oamenii peste 1.000 de ani

De menționat este că în urmă cu 10.000 de ani, oamenii au dezvoltat o toleranță la laptele de vacă. Iar în ultimii 150 de ani am mai adăugat zece centimetri la înălțimea noastră medie. De altfel, în ultimii 65 de ani am mai adăugat și câțiva ani la durata medie de viață, iar asta îndeosebi datorită progreselor în domeniul științei.

Așadar, dacă am ajuns atât de departe într-o perioadă așa de scurtă, cum vor arăta oare oamenii în următorii 1.000 de ani. Un episod din AsapSCIENCE a explicat, cumva, acest lucru. Bazat pe unele dintre cele mai interesante descoperiri științifice din prezent, episodul duce omenirea în viitor.

Oamenii și roboții vor trăi împreună

Astfel, în primul rând, noi, oamenii, vom avea mai multe motive să fim mai siguri pe noi decât suntem acum. Asta deoarece creierul nostru este atât de complex, încât nici cel mai avansat sistem informatic nu se apropie măcar.

De altfel, în anul 2014, cercetătorii au folosit computerul K din Japonia, unul dintre cele mai puternice computere din lume, ca să stimuleze activitatea creierului uman. Acesta a avut nevoie de 705, 024 nuclee de procesare, 1,4 milioane de GB de RAM și 40 de minute pentru a procesa aceeași sumă a datelor pe care creierul se procesează într-o secundă.

Însă s-ar putea să nu controlăm întotdeauna mașinăriile pe care noi le creăm.

De asemenea, oamenii de știință prevăd că, pe viitor, computerele nu doar că vor atinge viteza cerierului uman, ci vom crea și inteligență artificială care să vorbească, să interacționeze, să asculte, dar și să-și amintească, toate acestea în speranța că nu situația nu se va întoarce împotriva noastră. Și pe măsură ce computerele devin din ce în ce mai umane, la fel și oamenii vor deveni mai integrați cu roboții.

După cum subliniază videoclipul, „nori de utilitate” de roboți microscopici s-ar putea asambla în clădiri întregi și se pot dezasambla la fel de ușor. „Imaginați-vă casa dezasamblându-vă când plecați dimineața, astfel încât spațiul să poată fi folosit pentru altceva”, spune AsapSCIENCE.

Iar pe măsură ce computerele progresează și devin tot mai ”uman”, oamenii și roboții vor trăi împreună. În următorii 1.00o de ani, limbile vorbite pe întreg globl se vor pierde, ajungându-se la cât mai puține, poate chiar una universală. În plus, căldura și radiațiile UV vor face și ele schimbări în structura ADN-ului nostru și vom vedea cum pielea închisă la culoare are și ea legătură cu evoluția.