Cum vopsești ouăle de Paște cu tehnica șervețelului. Trucul este pur și simplu genial
Ouăle se vopsesc azi, iar noi îți venim în întâmpinare cu o tehnică de vopsire a ouălor inedită, dar extrem de simplă.
Cum vopsești ouăle de Paște cu tehnica șervețelului
Este vorba despre ouăle decorate cu șervețele vesele, o tehnică ușor de realizat de către oricine și pentru asta nu îți trebuie vreun talent artisic special. Ca și adeziv se folosește chiar albușul de ou, rezultatul este însă unul spectaculos.
Pentru a decora ouăle de Paște cu tehnica șervețulului nu ai nevoie de instrumente sofisticate, nu ai nevoie nici măcar de vopsea sau de oțet și ulei. Ai nevoie numai de timp și bună dispoziție. Albușul se utilizează pe post de adeziv, iar atunci când se usucă întărește coaja oului. Ele pot fi făcute și cu două-trei zile înainte de Sărbătoare și se pot ține la frigider.
Deci, e nevoie de ouă albe, curate, spălate și bine fierte înainte. Mai ai nevoie de câteva șervețele cu modele colorate, un ou crud de la care se folosește doar albușul. Mai ai nevoie și de un bol, o pensulă fină și o forfecuță. În continuare, îți spunem cum trebuie să procedezi.
Cum trebuie să procedezi
Oul crud de sparge, se separă apoi albușul de gălbenuș, după care se pune într-un bol ori într-o ceșcuță de cafea. Albușul se bate puțin cu o furculiță pentru a fi cât mai omogen și ușor de aplicat. Apoi, se aleg șervețele din hârtie de calitate, dispuse în trei straturi de hârtie. Nu se recomandă însă șervețele obișnuite întrucât hârtia este mai moale și se rupe atunci când încerci să o lipești de coaja oului. Se utilizează o pensulă fină, chiar o pensulă din trusa de machiaj sau din cea de desen a copiilor.
Apoi, se taie un dreptunghi din șervețel cu dimensiunile aproximative de 18 pe 7 cm, după care se separă straturile de hârtie. Se înlătură straturile albe, păstrându-se numai stratul superior al șervețelului, adică cel pe care sunt imprimate desenele.
Dreptunghiul de hârtie se așază pe ou și se întinde cu pensula care este înmuiată în albuș. Se apasă ușor cu acea pensulă ca să nu rămână goluri mari de aer, însă cu grijă, pentru ca hârtia să nu se rupă.
Apoi, la capete, se taie hârtia în exces cu foarfeca și se aplică mai mult albuș de ou pentru a se lipi bine. Ouăle care sunt decorate astfel se lasă la uscat aproximativ 3 ore la temperatura camerei, după care se pot ține la frigider într-un cofrag de carton.