Cum va fi vremea până la finalul lunii august, meteo din bătrâni. Mihai Voropchievici: „Vânt şi ploaie”

de: Ștefan R. Apostol
08 08. 2023

Suntem deja în luna august și la finalul acestei săptămâni vom avea parte de minivacanța de ”Adormirea Maicii Domnului”. Deși avem prognoza meteo ANM, puțini sunt cei care știu că, în trecut, bătrânii se ghidau după alte lucruri când preziceau vremea în apropierea acestei mari sărbători, dar numerologul Mihai Voropchievici ne aducem aminte și ne spune cum va fi vremea până la finalul lunii august, folosind metoda meteo din bătrâni, ”Gromovnic”.

Bătrânii se foloseau de alte metode pentru a afla cum va fi vremea

Pe vremea când nu existau sisteme de predicții meteo, bătrânii se ghidau după alte metode, iar cei care îi ajutau în a face asta erau alte lucruri, printre care și cartea cunoscută sub numele de ”Gromovnic”.

Vezi și: Ce alimente să consumi, în funcție de zodie. Nativii care trebuie să elimine dulciurile din meniu

Aceasta, conform datelor, este o carte veche de astrologie despre care se crede că datează din vremea civilizațiilor siriene și egiptene. Această carte, pe lângă predicțiile meteo, mai prezicea și soarta oamenilor.

Mihai Voropchievici spune cum va fi vremea până la finalul lunii august

Principiile după care se ghidau cei care foloseau ”Gromovnic” în a prezice vremea, se bazau pe tunetele și fulgerele care apăreau în diferitele perioade zodiacale.

Vezi și: Horoscopul românilor. Ce este Gromovnic, vechiul zodiac din bătrâni.

Celebrul numerolog Mihai Voropchievici, folosindu-se de aceste vechi înscrisuri, spune că vremea în această lună va aduce caldură, dar și ceva vânt:

”Pe 5 august vine așa o ploaie și ne mai răcorește puțin. În perioada 6-13 august, va fi bine, cald și va fi și ceva vant. E nemaipomenit de bine.

Pe 14 și 15 august, ceva ploaie, iar pe 16,17,18 va fi foarte bine. Între 19-31 august, ceva vânt și puțină ploaie.”, spune numerologul Mihai Voropchievici în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, la Antena 3 CNN.

”Gromovnic”, sau ”Cartea Tunetului”, interzisă de Biserica Ortodoxă

Așa cum arată mai multe studii pe marginea acestei controversate cărți, ”Gromovnicul” este carte astrologică.

Conform cercetătorilor, este un fel de ”Liber Fulguralis medieval, care încearcă să prezică soarta omenirii, dar și rezultatele viitoare ale recoltelor agricole din cartierul ceresc, unde și când se aude tunetul și se vede tunetul, dacă tună ziua sau noaptea, la Est sau la Vest etc.

Gromovnic, cartea interzisă de Biserica Ortodoxă

A fost o carte foarte căutată în lumea românească vorbitoare de limbă română din secolul al XVII-lea și, în ciuda interdicției formale a Bisericii Ortodoxe împotriva astrologiei și a divinației, a fost tipărită împreună cu texte religioase, atât în tipografia de la Alba-Iulia a Mitropoliei Bisericii Ortodoxe Române.

Vezi și: Previziuni din Gromovnic, prognoza din bătrâni. Vremea trece prin schimbări importante în luna mai

Această tipografie ortodoxă din inima Transilvaniei stăpânite de maghiari, conform documentelor vremii, a fost înființată acolo în anul 1639 d.Hr. cu ajutorul financiar și tehnic trimis de principele domnesc al Munteniei Matei Basarab.

Primele cărți care au apărut la această tipografie au fost un ”Gromovnic” împreună cu cartea religioasă ”Paraclisul Maicii Domnului”, fapt care spune multe despre strictețea și rigoarea condamnării emise de Biserica Ortodoxă împotriva astrologiei.