27 mart. 2020 | 18:17

Cum va fi înmormântată o fată de 16 ani, care a murit de coronavirus. „Avea doar o mică tuse”

Știri generale
Cum va fi înmormântată o fată de 16 ani, care a murit de coronavirus. „Avea doar o mică tuse”
Cum va fi înmormântată prima victimă minoră din Franța

Julie, cea mai tânără victimă a noului coronavirus din Franța, va fi condusă luni pe ultimul drum. Adolescenta în vârstă de numai 16 ani și-a dat ultima suflare după ce a fost infectată cu o formă mai rară a virusului.

„Avea doar o mică tuse”

Prima victimă minoră a COVID-19 din Franța a murit după ce a prezentat o tuse ușoară, care nu a alarmat pe nimeni. Sabine, mama lui Julie, a încercat să își vindece fiica cu sirop, ierburi, și inhalări. Totul s-a întâmplat cu o săptămâna înainte ca medicii să constate că aceasta a fost ucisă de SARS-CoV-2.

„Avea doar o mică tuse, benignă, care a apărut în urmă cu o săptămână. (…) Nimic înspăimântător, îi era greu să-şi tragă răsuflarea”, își amintește mama copilei.

Starea fetei s-a înrăutățit și a fost transportată luni la spital, unde i s-a constatat o „deficiență respiratorie”. Marți seara, când testul pentru Covid-19 s-a dovedit pozitiv, Julie a fost intubată. În cursul nopții, familia a fost anunțată la telefon să vină repede. Când părintele fetei a ajuns la spital era prea târziu, adolescenta murise. Mama și sora lui Julie nu au apucat nici măcar să-i spună „adio”.

„În jurul orei 00:30, am primit un apel telefonic: Veniți repede! Atunci m-am panicat foarte tare. Sunt cuvinte care te fac să înțelegi. Când am ajuns la spital, era deja cenușie. Murise deja, însă i-am atins mâna, iar pielea ei era călduță încă. Am mângâiat-o, iar apoi ni s-a spus că nu o vom mai vedea niciodată. Protocolul este strict. Cu greu am reușit să păstrez o brățară pe care o avea la mână”, a declarat îndurerată mama fetei.

Potrivit protocolului, toate lucrurile care au intrat în contact cu persoana decedată din cauza contaminării cu virusul ucigaș trebuie să fie arse.

Cum va fi înmormântată fata de 16 ani

Înmormântarea adolesentei va avea loc luni și doar zece persoane o vor putea conduce pe ultimul drum. Ca un mesaj de alarmă pentru cei care încă nu sunt pe deplin conștienți de riscurile la care se supun atunci când ignoră măsurile de siguranță, sora fetei de 16 ani ucisă de COVID-19 a declarat: „trebuie să încetăm să credem că virusul ucide doar persoane în vârstă. Nimeni nu este invincibil în fața acestui virus mutant”.

Mesaj de alarmă: „Nimeni nu este invincibil”

Mesaj de alarmă: „Nimeni nu este invincibil”

 

„Este insuportabil, trebuia să avem o viață normală. (…) Nu vom primi niciodată un răspuns” a mai spus mama lui Julie, care trăiește într-o suburbie din Paris.

Parteneri
Limită la retragerile de numerar. Câți bani cash poți să scoți de la bancomat în România
Redactia.ro
Animalul rar care trăiește doar în România. E considerat un miracol al naturii și face parte dintr-o specie preistorică
Click.ro
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Viața bate filmul! Și-a lăsat bona însărcinată, în timp ce aceasta avea grijă de copilul lui și al soției sale. Protagonistul e un actor cunoscut, urmărit de milioane de români la TV!
Unica.ro
Scandal în familia lui Liviu Dragnea. Nu își mai poate controla deloc fiul
EVZ.ro
Raluca Pastramă, dezvăluiri incendiare după ce a ajuns în sala de judecată cu Pepe, fostul soț. Ce spune mama copiilor artistului
Spynews
Ordinul a intrat în vigoare în toată România. Se dau amenzi usturătoare
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
SE SCHIMBĂ LEGEA! Cine plătește pentru lucrările care se fac LA BLOC
Mediaflux
Raluca Pastramă, dezvăluiri incendiare după ce a ajuns în sala de judecată cu Pepe, fostul soț. Ce spune mama copiilor artistului
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce părere are Bianca Drăgușanu despre Selina, iubita lui Victor Slav. Cum se înțeleg cele două: „Nu are de ce să-mi fie frică”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro