Cum trebuie să fierbi corect carnea de pui, de fapt. Așa ies ciorbele și supele delicioase

de: Năstase Mirabela
07 10. 2021

Iată cum trebuie să fierbi corect carnea de pui. Așa ies ciorbele și supele delicioase. Se știe că supa de pui este unul dintre cele mai simple și mai gustoase preparate, însă nu mulți oameni știu să fiarbă corect carnea de pui.

Cum trebuie să fierbi corect carnea de pui, de fapt

Există multe sfaturi de bucătărie în cărțile de bucate vechi, însă rețetele s-au schimbat, iar puiul este cumpărat din comerț și nu mai este necesar să fiarbă ore întregi.

În primul rând trebuie să fierbi carnea de pui la foc mic. O astfel de fierbere produce o carne albă, delicată. În plus, se pot folosi bucățile de carne mai închise la culoare, precum pulpele, pentru un alt preparat. Apoi, un alt truc este să pui sare în apa în care fierbi carnea de pui pentru supe și ciorbe. Se face asta pentru ca spuma să nu se împrăștie și să o poți aduna mai rapid și mai ușor.

Un alt truc este să folosești rădăcinoase, precum țelină, rădăcina de pătrunjel, păstârnac și morcov. Rădăcinoasele vor da și un gust deosebit preparatului. Apoi, trebuie să îndepărtezi spuma formată la suprafața apei în care fierbi puiul, deoarece ea conține toxine.

De asemenea, este bine să fierbi puiul separat, pentru ca spuma să nu ajungă în supa sau ciorba pe care o servești. Se pot toca bucățele carnea de pui, după care să o adaugi în supă sau în ciorbă.

Trucuri pentru o supă delicioasă

Apoi, dacă folosești găluște, nu e bine să le fierbi direct în supă, deoarece ele se pot dezintegra și supa poare deveni un fiasco. Poți pune o oală cu apă și sare pe foc și găluștele pe rând, punându-le în supă sau ciorbă când ies la suprafață.

Un al truc de care să ții seamă este să folosești tăieței de casă. Ai nevoie de gălbenușuri, de făină și de sare. Se frământă o cocă maleabilă și se taie fâșii subțiri , apoi se lasă puțin la uscat și se pun în supă sau în ciorbă, cu 3 minute înainte de a opri focul.

Un truc, de altfel, destul de cunoscut este să folosești pui de țară, care are un conținut mare de grăsime, însă trebuie gătit mai mult timp, ca să nu fie ațos.

Și nu îl ultimul rând, pentru o supă delicioasă trebuie să adaugi verdețuri proaspete în locul celor uscate. Folosește deci măcar o legătură pentru a presăra în mâncare la final, cu focul stins.