Cum trebuie să depozitezi căpșunele pentru a rezista mai mult. Te vei bucura de același gust și după câteva zile

de: Ioana Bucur
16 04. 2024

Adăugate într-o salată de fructe, mâncate cu ciocolată, frișcă, înghețată, incluse într-un smoothie, sunt un adevărat răsfăț pentru papilele gustative în lunile de primăvară și vară. Află, din rândurile de mai jos, cum trebuie să depozitezi căpșunele pentru a rezista mai mult. Vor fi proaspete și după câteva zile.

Sfaturi și trucuri de la cei mai mari producători din lume

Știm că a venit vara, cu adevărat, în momentul în care pe tarabele din piață apar unele dintre fructele preferate ale românilor – căpșunele.

Aromate, răcoritoare, delicioase, pot fi consumate în numeroase moduri – adăugate într-o salată de fructe, mâncate cu ciocolată, frișcă, înghețată, incluse într-un smoothie – ceea ce ne încurajează să le cumpărăm în cantități destul de mari. După doar câteva zile, ne confruntăm cu o situație nedorită, descoperim că s-au alterat, chiar dacă au fost ținute în frigider.

Așa ar trebui să depozitezi căpșunele pentru a rezista mai mult

Există însă un sfat ce te va scăpa de această problemă. Un expert de la cel mai mare producător din lume a explicat cum trebuie să depozitezi căpșunele pentru a rezista mai mult.

„Pentru cele mai bune rezultate, Driscoll’s vă recomandă să vă congelați căpșunele nespălate în recipientul lor original timp de până la cinci zile”, spune Frances Dillard, vicepreședinte de marketing de marcă și produse pentru compania deținută și administrată de o familie din California.

Te-ar putea interesa și: Pe lângă roșii, au fost retrase și căpșune din magazinele din România. Au fost distruse imediat, erau periculoase

Foto: Profimedia

Vor fi bune și după câteva zile

Temperatura ideală la care să fie păstrate este cuprinsă între zero și un grad Celsius, în compartimentul pentru fructe și legume din frigider.

„Depozitați căpșunile în sertarul frigiderului dumneavoastră în recipientul original de plastic sau într-o pungă de plastic reutilizabilă care este ușor deschisă sau cu orificii de aer, pentru a menține umiditatea”, adaugă Nichole Dandrea-Russert, MS, RDN.

Căpșunele ar trebui puse la rece perfect uscate. Se spală doar înainte de a fi consumate.

„Spălarea căpșunelor înainte de a le depozita va adăuga mai multă umiditate, ceea ce poate provoca alterarea timpurie și poate face din acesta un mediu de reproducere pentru mucegai”, spune Dandrea-Russert.

Te-ar putea interesa și: A spălat căpșunele în apă cu sare și abia apoi le-a mâncat. Trucul e absolut genial